Annons
Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport. Foto: Pixabay / Arkivbild

Flygbolag etablerar ny inrikeslinje till Skellefteå: ”Givetvis glädjande”

NYHETER SAS får konkurrens av Ryanair. Med start i december etableras ny inrikestrafik mellan Skellefteå Airport och Arlanda.

Annons

Flygbolaget Ryanair har tidigare utgått ifrån Skavsta flygplats i Nyköping, men de har flyttat basen till Stockholm Arlanda. Det har resulterat i 22 nya flyglinjer från Arlanda, bland annat till Göteborg och Malmö, och nu blickar de norrut igen – mot Skellefteå.

Idag står det klart att Ryanair etablerar en ny inrikeslinje mellan Skellefteå Airport och Arlanda. Linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan med start den 3 december.

På flygplatsen välkomnas nyheten av vd Robert Lindberg, som ser linjens betydelse.

Annons

– Den utveckling som nu sker i Skellefteregionen saknar motstycke i hela Europa och för att vi ska klara den starka tillväxt som sker krävs goda kommunikationer till omvärlden. Flyginfrastrukturen är helt avgörande för vår regions fortsatta expansion då avstånden till Stockholm eller andra städer är långa, säger han i ett pressutskick.

– Ryanairs etablering ger utökade möjligheter för privatpersoner och näringsliv att resa till eller från Skellefteå vilket givetvis är glädjande, fortsätter Robert Lindberg.

Påverkar konkurrenssituationen

Flygen kommer att lyfta måndagar och fredagar. Tanken är att det ska passa för såväl veckopendlande tjänsteresor som weekendturism, i Skellefteå såsom i huvudstaden.

Annons

Robert Lindberg lyfter även flygetableringens betydelse för konkurrensen i Skellefteå.

– Genom åren har regionen tappat stora passagerarvolymer till andra flygplatser på grund av de konkurrensförutsättningar som funnits där, vilket varit mycket tråkigt.

Han berättar att det egentligen finns en marknad för 400 000 årsresenärer här – och nu hoppas Robert Linberg att fler företag och privatpersoner ska välja Skellefteå igen.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons