Annons
Sponsrad artikel
Josefine Åhlund är ansvarig för delikatessdisken på Stora Coop från den 27/9.

Ny delikatessansvarig på Coop i Skellefteå: ”Det känns superkul”

ANNONS Den 27 september tillträder Josefine Åhlund som delikatessansvarig på Stora Coop. Där vill hon bland annat utveckla delidisken med ett bredare cateringutbud.

Under en period var delikatessdiskarna på många matvarubutiker bortrationaliserade, men med tiden har de kommit tillbaka – och blivit en naturlig del av utbudet. På Stora Coop i Skellefteå har de en stor delidisk med mängder av varor som ostar, kött, fisk och andra godsaker.

– Vi ser att det blir allt mer populärt att handla över disk. Jag tror att det är för att många blivit mer intresserade av matlagning, säger Josefine Åhlund.

Provsmaka

Att handla över disk har flera fördelar. Dels finns där ett stort utbud av delikatesser, men även för att det alltid finns någon att fråga – och möjlighet att provsmaka.

– Om du till exempel vill testa en ny ost kan det vara svårt att välja utifrån förpackningen, de kan ju smaka så olika. Beroende på vad du gillar kan vi dessutom hjälpa till att hitta rätt, säger Josefine.

Hockeybricka är en av nyheterna i Delin.

Josefine tillträder som ansvarig för delikatessen på Coop den 27 september. Hon är utbildad kock och har över 15 års erfarenhet från branschen. När hon fick frågan om att bli ansvarig för delin tvekade hon inte.

– Nej, det känns superkul. Det enda jag kan är mat, och då passar det här bra, säger hon och ler.

Vill utveckla

Framåt vill hon utveckla delin med att erbjuda ett större utbud av catering, men även sätta ihop brickor på olika teman.

– Det kan vara halloween- eller alla hjärtans dag-tema för att ta två exempel, säger hon.

Först ut är en hockeybricka fullmatad med oliver, salami, ostar, torkad skinka och kex för bara 149 kronor.

– Det är enkelt att köpa hem, och så är det färdigt att bara ställa fram på bordet, säger Josefine.

Här nedan bjuder Josefine även på ett recept av morotssoppa.

– Den kan jag verkligen rekommendera. Supergod och enkel att göra!

Josefines morotssoppa

Rivna morötter 6 st
Gul lök 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Färsk chili ½ (beroende på hetta)
Grönsaksbuljong 1st
Kycklingfond 1-2 msk
Vatten 7 dl
Vitt vin 2 dl
Grädde 2 dl
1 tub räkost, kräftost eller baconost (går att variera )
Toppa med kräftstjärtar, räkor eller knaperstekt bacon.

1. Stek lök, morötter och chili i olja.
2. Häll på vatten, vin, fond och buljongtärning och låt puttra en stund.
3. Mixa soppan med en mixerstav.
4. Tillsätt grädden och den tub ost som du är sugen på och låt koka ihop.
5. Blir soppan för lös kan du reda med maizena /för tjock tillsätt mer vin.
6. Toppa med de tillbehör du vill ha, eller rör ner i soppan just innan servering.

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Stora Coop.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons