För några år sedan utvecklade Stora Coop i Skellefteå flera koncept i sin restaurang, varav after work var ett.
– Vissa reagerar med; “Va, AW på Coop?”, men det blev superpopulärt. Det finns inte så många matställen på söder som gör liknande saker, så det känns bara kul att vi kan bidra på det här sättet, säger Susanne Rindelöv, stormarknadschef på Stora Coop i Skellefteå.
Det känns bara kul att vi kan bidra på det här sättet.
After workerna blev snabbt en succé, men när pandemin drog in över Sverige våren 2020 var de så klart tvungna att dra i handbromsen.
– Det har varit deppigt och vi tappade tråden lite. Ett tag fick vi bara ha en person per bord här eftersom vi inte har en egen ingång till restaurangen. Då kände man sig mer som en polis än restaurangchef, säger Ingela Wikman.
Då kände man sig mer som en polis än restaurangchef.
Nu, när de sista restriktionerna för restauranger tas bort den 29 september, planeras dock nya after work-kvällar. Vid tre tillfällen, med start den 1 oktober, bjuds det in till buffé med olika teman.
Buffé med teman
Först ut är en amerikansk buffé med bland annat sliders, ribs, kycklingvingar, sötpotatis, coleslaw, ädelostcremé och amerikanska pannkakor.
– Äntligen, vi har saknat det här, säger Ingela och får medhåll av vice restaurangchef Malin Falkman.
– Ja, det här ska verkligen bli kul igen. Äntligen får våra gäster komma hit, umgås, lyssna på skön musik och äta gott, säger hon.
Att de restriktioner som fortfarande finns ska följas är dock viktigt.
– Det gäller att vi alla tänker på våra medmänniskor. Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna och allt det där, säger Ingela.
Livemusik
Maten på buffén är öppen mellan 17.00 och 20.00, men lokalen stänger inte förrän 21.00. Mellan 17.30 och 20.30 bjuds det dessutom på livemusik från trubaduren Erika Edman.
– Det känns nästan overkligt att vi ska få ha en sådan här kväll igen. Jag ser verkligen fram emot det, säger Ingela som helst ser att så många som möjligt bokar bord för garanterad plats.
– Men det går även bra att svänga förbi spontant efter jobbet, säger hon.
Det känns nästan overkligt att vi ska få ha en sådan här kväll igen.
Förutom after work-bufférna fortsätter restaurangen att servera lunchbuffé varje dag mellan 10.00 och 16.45. Där finns alltid tre rätter att välja mellan, och möjlighet att beställa från á la carte-menyn.