Annons
Mats Håkansson vid Contractor. Foto: Malin Grönborg

Inleder nytt, stort bostadsprojekt – bygger uppemot 200 lägenheter: ”Helt i linje med våra ambitioner”

BOSTAD Contractor tillkännager att de fått bygglov för ännu ett stort bostadsprojekt i Kåge. Det avser bygge av 80 nya lägenheter initialt – men totalt kan de komma att bygga cirka 200 lägenheter.

Annons

De har tidigare fått i uppdrag att bygga 70 nya lägenheter i kvarteret Kvarnbacken i Kåge. Nu står det klart att Contractor även ska bygga bostäder i kvarteret Birkarlen. I ett första skede ska 80 nya lägenheter byggas här, skriver de i ett pressmeddelande.

– Med Skellefteås kraftiga expansion ökar intresset för bostäder även utanför centralorten och satsningarna i Kåge ligger helt i linje med våra ambitioner att bygga ett levande Norrland, berättar Contractors projekteringsansvarige Mats Håkansson.

Projektet involverar flera olika delar av koncernen. Contractor Holding är beställare, Contractor Mark sköter anläggningsarbetet, Jörnträhus har skapat huskoncepten och levererar stommar, och Contractor Bygg Skellefteå ansvarar för totalentreprenaden.

Annons

Mats Håkansson tycker att detta gör allting extra kul, och att projektet är spännande.

– Nu jobbar vi på att hitta en fastighetsägare som köper fastigheterna av oss. Vi vet att det finns flera aktörer som är intresserade av att köpa, vilket visar att det finns en stark tro på den här typen av projekt även utanför centrala Skellefteå, förklarar han.

Projektet kan bli ännu större

De nya lägenheterna blir ettor, tvåor och treor, från cirka 31 kvadratmeter stora till cirka 70 kvadratmeter. Det är ännu inte klart hur dessa ska fördelas, men de byggs i tvåvåningshus med loftgångar som enligt företaget ska smälta in fint i omgivningen.

Annons

Just nu väntar Contractor på att bygglovet för etapp 1 ska vinna laga kraft. Nu inleds också bygglovsprojekteringen inför etapp 2. Under den senare etappen vill företaget bygga ytterligare 120 lägenheter i kvarteret Birkarlen, och trycka upp totalen till 200.

Först väntar lite avverkning, grävning, undersökning av markförhållanden med mera.

– Målet är att plattan ska gjutas innan jul i år och att bostäderna i den första etappen ska stå klara för inflyttning sommaren 2022, säger Mats Håkansson i pressutskicket.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons