Annons
Johan Lindblom, vd på Nymålat. Foto: Malin Grönborg / Pexels

Skellefteföretag startar filial och tänker nyanställa: ”Stor potential”

NÄRINGSLIV Skellefteföretaget Nymålat har nu etablerat sig i Umeå och vill anställa fler. "Vi ser stor potential i Umeå som är en oerhört spännande och expansiv marknad", säger Johan Lindblom.

Annons

Vid sidan av uppdragen i Skellefteå har Nymålat anlitats för jobb i Umeå under flera år. De har bland annat projekt i Noliahallarna, på Komatsu och Nus just nu. Intresset från Umeå har lett till att företaget nu etablerat sig där, skriver de i ett pressutskick.

– Just nu har vi tolv medarbetare i Umeå, vilket känns som en riktigt bra start. Dessutom handlar det om tjejer och killar som kommer från just Umeå, så vi är med och bidrar till sysselsättning på Umeås arbetsmarknad, berättar vd Johan Lindblom.

Annons

Företaget har flyttat in i en lokal på Teg. Johan Lindblom är förhoppningsfull om att uppdragen ska att räcka till, för både Nymålat och de andra måleriföretagen i Umeå.

– Så är det absolut, det finns många jobb att räkna på. Det borde räcka till för både oss och andra företag. Vi har redan mycket att göra och letar aktivt efter fler målare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons