Annons
Så här såg entrén till hotellet ut den 8 juni. Foto: Arkivbild

Framflyttad premiär för The Wood Hotel: “Då känner vi oss bättre rustade”

NÖJE Tanken var att The Wood Hotel skulle invigas samtidigt som övriga kulturhuset den 8 september, men så blir det inte. Istället siktar de på 14 oktober. “Då känner vi oss bättre rustade”, säger David Åberg, hotelldirektör.

Annons

Planen var att hotellverksamheten skulle få tillgång till sina lokaler den 25 maj, men det datumet blev framskjutet till den 16 augusti på grund av förseningar i byggnationerna. Det gjorde att The Wood Hotel tog beslut om att skjuta upp sin invigning i drygt en månad, till den 14 oktober.

– Istället för att öppna när vi fortfarande har en massa arbetare här som skruvar upp hyllor till höger och vänster så ville vi vänta så att vi är helt redo, säger David Åberg, hotelldirektör.

Annons

På grund av det nya datumet har både konferenser och hotellgäster tvingats avboka eller boka om sina vistelser.

– Vi ringde till alla som bokat och förklarade hur läget var. Vissa har skjutit fram sina möten, och vissa avbokat vilket så klart är trist men inte mycket att göra åt. När det gäller hotellgäster så är många av dem “early adopters” som vill bo på hotellet så tidigt som möjligt, och för dem var det inga problem att boka in ett nytt datum, säger David.

Miss Voon flyttar in

Nyligen blev det även klart vilken restaurang som ska hålla till på våning 19. Det blir Miss Voon som tidigare har restauranger i Stockholm och Uppsala.

Annons

– Jag är supernöjd att de väljer att öppna hos oss, säger David.

Miss Voon planerar att öppna, precis som övriga restauranger i byggnaden, den 14 oktober. Magnus Lindkvist

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons