Annons
Dennis Johansson. Pressbild: Linus Nilsson

Skelleftebon om introduktionen i Robinson, antagningen och att se sig i tv-rutan: ”En smärre chock”

NÖJE Dennis Johansson – som deltar i årets Robinson – berättar om sina styrkor, annorlunda sättet han kom in i programmet och reaktionen när han såg sig själv på tv: "Bara att höra sin dialekt"

Annons

33-årige Skelleftebon Dennis Johansson, ursprungligen från Malå, introducerades i tisdagens avsnitt. Till skillnad från tidigare säsonger tävlar årets Robinson-deltagare i den norrländska naturen, närmare bestämt Haparanda skärgård, vilket kan innebära en fördel för honom. Genom åren har Dennis spenderat mycket tid i skog och mark.

– Ett av mina största intressen är jakt. Jag är också same, så man har varit i renskogen hela uppväxten i princip. Det sitter lite i ryggraden. När jag träffade mina lagkamrater var första intrycket att kanske inte så många hade någon erfarenhet av vildmark alls.

Hans sambo Ida Gunnarsson har berättat att hon tycker Dennis skulle passa perfekt för Robinson. Till vilken grad visste inte han förrän antagningsbeskedet oväntat kom.

– Det var hon som sökte in mig. Jag var inte riktigt beredd till en början, skrattar han.

Du har väl inte ångrat dig så här i efterhand?

– Absolut inte. Det har både varit en upplevelse och en prövning. Det var riktigt tufft.

Annons

Läkaren Karin Granberg, som jobbat i flera Robinson-produktioner, har jämfört årets inspelning med sina tidigare. Hon upplever att många av deltagarna frös i Haparanda.

Blev det en tuffare Robinson-upplevelse för årets deltagarna?

– Ja definitivt. Om du svälter på Fiji så har du i alla fall värme. Om du dessutom fryser så förbrukar du ännu mer energi och får en tuffare situation, berättade hon i höstas.

Smärre chock att se sig själv

I tisdagens avsnitt auktionerades Dennis och tre andra nya deltagarna ut till lagen, i utbyte mot lagmedlemmarnas personliga saker. I skämtsam förtjusning fick han veta att han var värd mer än både en flugsmälla, deodorant och tandborste tillsammans.

Annons

Dennis berättar att han fick ”en smärre chock” när han såg sig själv i tv-rutan.

– Bara att höra sin dialekt och tänka ”pratar jag verkligen så här brett”, skrattar han.

I dag är Dennis platschef på Rekab, involverad i bygget av Sara kulturhus, och väntar barn tillsammans med Ida. Av naturliga skäl kan han inte avslöja vad som händer i fortsättningen av programmet, som också han följer från hemmasoffan i Skellefteå.

– Det är riktigt roligt att se. Man vet ju inte hur man framställs, hur man upplevs som person. Vem vet, jag kanske upplevs som en riktig bitch, säger Dennis skämtsamt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons