Annons
Foto: Google

Bilist körde av vägen och in i träd – hjälptes av förbipasserande • Förd till Skellefteå lasarett för kontroll

NYHETER SOS har larmats om en trafikolycka med en personbil.

Annons

Enligt inringarens beskrivning ska personbilen ha kört av Jörnsvägen i Kusmark, ned i diket och in i en stolpe. SOS larmades klockan 10.54 och ambulansen är på väg dit.

Uppdatering, 11.04:

Det ska inte finnas något behov av räddningsinsats. Räddningstjänsten rycker inte ut, uppger SOS, men ambulansen åker till platsen för att undersöka den/de inblandade.

Uppdatering, 11.11:

Trafikverket bedömer påverkan som liten, med risk för begränsad framkomlighet.

Uppdatering, 11.27:

Enligt SOS har ambulansen kommit fram till platsen. Än så länge har ingen lastats för transport till sjukhus. Trafikverket varnar inte längre för någon trafikpåverkan alls.

Uppdatering, 11.45:

En person har tagits omhand av ambulanspersonal och förts till sjukhus för kontroll.

Uppdatering, 12.28:

Polisen har varit på plats och enligt patrullen ska föraren ha kört in i en lyktstolpe. En ordningsbot utfärdades för användning av handhållen mobiltelefon under färden. En anmälan om trafikolycka ska upprättas, uppger RLC-kommunikatör Elisabeth Glaas.

Uppdatering, fredag 08.07:

Pauline Hällström, medicinskt ansvarig vid ambulansen, meddelar att föraren körde ned i diket och krockade med ett träd, inte en lyktstolpe. Bilen tippade sedan och lade sig på sidan. Pauline förklarar att en förbipasserande person hjälpte föraren ur bilen.

Skadorna bedömdes som lindriga och hen fördes till sjukhus för vidare undersökning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons