Annons
Enligt angivna koordinater ska bussen stå strax norr om Lövånger. Foto: Google

Buss totalförstörd i brand på E 4 – passagerarna evakuerades: ”Bra när det bara är materiella skador”

NYHETER En brand ska ha utbrutit i en buss utanför Lövånger.

Annons

SOS larmades klockan 16.20. Enligt de första uppgifterna ska händelsen utspela sig i södergående körfält strax norr om orten. Räddningstjänst och ambulans är på väg.

– Det ska inte finnas några passagerare i bussen, säger operatören vid SOS Alarm.

Uppdatering, 16.34:

Enligt Trafikverket ska bussen stå i höjd med Lövånger. Trafikpåverkan bedöms som stor, i båda riktningarna, och det uppges råda begränsad framkomlighet på platsen.

Uppdatering, 16.47:

Bussen är övertänd, enligt uppgift till SOS Alarm. Operatören berättar att det funnits passagerare ombord, men att de har evakuerats. Räddningstjänsten är på plats.

– De håller på med släckningsarbete. Ambulansen har inte riktigt kommit fram ännu.

Uppdatering, 17.06:

Vägen har stängts av och förblir stängd under släckningsarbetet, enligt Trafikverket, som satt en preliminär sluttid till klockan 18.30. Observera att den tiden kan ändras.

Uppdatering, 17.23:

Enligt polisens kommunikatör Maria Linné finns det i nuläget inga uppgifter om att någon person kommit till skada. Polisen är på plats för att biträda räddningstjänsten.

Uppdatering, 17.38:

SOS Alarm bekräftar att ambulansen har kunnat lämnat brandplatsen utan patient.

– De är färdiga på platsen. Räddningstjänsten har kvar en del resurser på plats, enligt prognosen jag fått kommer de nog att vara kvar ett tag, berättar operatören vid SOS.

Uppdatering, 18.09:

Räddningstjänstens släckningsarbete fortsätter vid den brinnande bussen och nu har Trafikverkets preliminära sluttid flyttats framåt. Arbetet bedöms pågå fram till 19.30.

– Bussen är totalförstörd men alla evakuerades. Det är bra när det bara är materiella skador, säger räddningstjänstens inre befäl vid kommunikationscentralen RC-Nord.

Uppdatering 19.12:

Nu flaggar Trafikverket inte längre för någon trafikstörning på E 4 utanför Lövånger.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons