Annons

BILDSPEL: Snart öppnar de – titta in i nya orangeriet på 300 kvadrat: ”Det känns spännande och roligt”

NÄRINGSLIV Invigningen fick skjutas ett år på framtiden, men nu är det dags. På söndag smygöppnar Hotell Aurum sitt nya orangeri, som snart blir öppet för alla: "Det är inte bara för hotellets gäster"

Annons

Vi har tidigare berättat om planerna för utbyggnationen på Anderstorp. Det nya, 300 kvadratmeter stora orangeriet skulle egentligen ha invigts i maj 2020, men pandemin fick fäste och det kändes inte rätt. Tiden sedan dess har inte gått till spillo på hotellet.

Det har målats om och ommöblerats, badrummen har renoverats och i restaurangen finns en ny bar. I anslutning till orangeriet håller ett aktivitetsrum på att ta form, med bland annat pingisbord och rithörna för mindre barn. Hotellet satsar även utomhus.

– Det ska bli mer trädgårdskänsla, berättar hotellchefen Jenny Andersson Widmark.

Veronica Engblom Lidman, Ronny Pettersson och Jenny Andersson Widmark.

I det stenlagda orangeriet står utspridda krukväxter och lyktor. Det finns dekorativa björkar från Kåge och 98 sittplatser totalt. Stilen på sittarrangemangen varierar här.

– Målsättningen har varit att man ska sitta skönt, berättar ägaren Ronny Pettersson.

På en projektorduk vid ena kortsidan tänker de bland annat visa olika matcher. Här finns även en liten scen för annan underhållning, trubadurspelningar till exempel.

Annons

– Vi vill att det ska kännas som ett stort vardagsrum. Du ska kunna sitta här, kanske spela ett spel, och samtidigt få någonting gott i glaset och att äta, förklarar Jenny.

Parallellt med allt annat håller menyn på att göras om. Veronica Engblom-Lidman, köksansvarig, berättar att de tänker ha mer somriga rätter. Både lättare och större.

– Det blir mer kaféstuk på menyn och det ska finnas någonting för alla, förklarar hon.

Även hundar går bra, på tisdagen har Jenny med sig hunden Dibo i orangeriet.

De inviger orangeriet med en slutsåld mors dag-brunch nu på söndag. Efter den här smygöppningen ska de stänga igen, tillfälligt, och sedan öppna ”på riktigt” vecka 24.

– Det känns spännande och roligt. Vi vill att det här ska bli Skellefteås nya utflyktsmål, för både stora och små. Det är verkligen inte bara för hotellets gäster, berättar Jenny.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons