Annons

Aurum Hotel vill bygga ut – planerar stort orangeri: ”En mötesplats för alla”

NÖJE Aurum Hotel planerar att bygga ut sin uteservering och anlägga ett orangeri.

Annons

Aurum Hotel på söder i Skellefteå har lämnat in en bygglovsansökan för att göra en utbyggnad av sin uteservering. Tanken är att ett 300 kvadratmeter stort orangeri ska stå klar till våren.

– Ett orangeri är en växthusliknande, inglasad veranda med stora ljusinsläpp och mycket växtlighet. Helt enkelt ett uterum som man gärna vill vara i, säger Jenny Widmark som är hotellchef på Aurum Hotel.

Annons

Planerna på att göra denna utbyggnad har funnits i flera år.

– Vi har sett hur de i många andra städer lyckats bra med sommarlounger som är välbesökta från tidig vår till sen höst, säger Ronny Pettersson, ägare och VD.

I det nya orangeriet ska en bar, utekök med grillplats och en scen med bra ljud och ljus byggas.

– Väggen mot den befintliga restaurangen kommer dessutom att göras öppningsbar så att delarna kopplas ihop på ett naturligt sätt, säger Jenny.

MÖTESPLATS
Satsningen görs delvis för att de behöver mer utrymme – men även för att locka fler Skellefteåbor till Aurum.

– Vi vill förtydliga att vi är en mötesplats för alla – inte bara hotell- och konferensgäster. Hit kan du komma för att äta lunch, middag eller bara hänga med något gott i glaset, säger Veronica Lidman, kökschef.

Annons

På den nya terrassen kommer flera temakvällar att arrangeras med bland annat lokala trubadurer, men även nu i höst har Aurum en hel del på gång.

– Dels har vi en countrykväll den 6 december som kickar igång vår julsatsning där vi istället för julbord erbjuder en grillbuffé i en mysig vinterträdgård, säger Jenny.

Ansökan om bygglov för det nya orangeriet behandlas som nämnt just nu, och om allt går som det ska börjar den byggas i vår.

– Det här känns jättekul och spännande. Skellefteå är i en expansiv fas och där vill vi också vara med och bidra till ett bättre utbud, säger Jenny.

Detta är en artikel ur
nya Megafonen – läs hela
tidningen här!

Nya numret av Megafonen delas ut till alla hushåll och 2500 företag i Skellefteå kommun under onsdagen den 23/10. Tidningen går också att läsa på Megafonen.nu och via tidningsställ på utvalda platser i centrum. Missa inte det!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons