Annons
Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport. Foto: Arkivbild

Ny flygoperatör etablerar sig – Skellefteå får sommartrafik till stora städer: ”Ett viktigt steg”

NYHETER Flygbolaget BRA etablerar sommartrafik till Göteborg och Stockholm-Bromma, med direktflyg från Skellefteå Airport. De är öppna för att etablera fast reguljärtrafik till Stockholm på sikt.

Annons

Flygbolaget har trappat ned sin verksamhet under pandemin, men vaccinationerna mot covid-19 rullar på och BRA vill successivt växla upp i samma takt. De blickar nu norrut mot tillväxtregionen Skellefteå, som får sommartrafik till Stockholm-Bromma och Göteborg. Direktflyg mellan städerna erbjuds mellan den 15 juli och 15 augusti.

Med etableringen ökar både tillgängligheten och möjligheterna till sommarturism. Skellefteå Airport blir den enda flygplatsen i Norrland med direktflyg till Göteborg.

– Tillväxten i Skellefteå med omnejd saknar motstycke och med de här direktlinjerna vill vi ta ett första initiativ och bidra till den utvecklingen. Vi hoppas att sommarens flygtrafik kommer att tas emot väl av våra kunder och partners och att vi därför kan erbjuda klimateffektiva och flexibla resealternativ för Skellefteås växande marknad även över tid, berättar BRA:s kommersiella chef Ulrika Matsgård i ett uttalande.

Annons

Beroende på utfallet i sommar kan BRA komma att etablera fast, daglig reguljärtrafik till Stockholm-Bromma. Om satsningen uppskattas är möjligheterna goda, enligt BRA.

Betydelsefull etablering

Sommarens etablering välkomnas av Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport. Han ser ett stort behov av flygtrafik till och från regionen, både i sommar och längre fram.

– Vi ser BRA:s etablering av direkttrafik som ett viktigt steg för vårt näringsliv och våra invånare samtidigt som man skapar stora möjligheter för inrikes turism, berättar han.

Annons

Flygbolagets intresse välkomnas även av Maria Broman, vd på Visit Skellefteå, som ser att det finns ett uppdämt resebehov. Likaså av Johanna Ögren, marknadsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board, som ser vad det här betyder för besöksnäringen.

– Det är ett styrkebesked att man väljer att satsa nu, som en signal om återhämtning av marknaden. Tajmingen kan helt enkelt inte vara bättre, berättar hon i uttalandet.

Sommarens flygtabell

Källa: Skellefteå Airport

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons