Annons
Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport. Foto: Arkivbild / Pexels

Skellefteå Airport får charterresor till populära skidorter under 2022: ”Många som säkerligen längtar”

NYHETER Under sportlovsveckan 2022 ska charteroperatören QTravel etablera charterresor från Skellefteå Airport till populära skidorterna Grandvalira i Andorra och Baqueira-Beret i Spanien.

Annons

I mars 2022 kommer alltså flyget att avgå från Skellefteå Airport. Det blir den enda avreseflygplatsen i norra Sverige som erbjuder dessa resor. I ett pressmeddelande uttrycker vd Robert Lindberg sin glädje över att charteroperatören väljer just dem.

– Inom vårt upptagningsområde finns många skidentusiaster som säkerligen längtar till Andorras fina skidåkning under nästa års sportlovsledighet, resonerar Robert.

Med över 300 soldagar per år och pister belägna på över 2 500 meters höjd beskrivs Andorra som ett av Europas mest säkra snö- och solsäkra skidområden. Baqueira-Beret, i hjärtat av Pyrenéerna, beskrivs också som en upplevelse utöver det vanliga.

Annons

Charteroperatören QTravel utesluter inte fler etableringar i Skellefteå längre fram.

– Från Skellefteå når vi alla större städer efter norrlandskusten vilket är optimalt för oss. Dessutom är regionens stora tillväxt väldigt intressant och förhoppningsvis får vi därigenom en bra bokningsingång som då kommer att innebära möjligheter till fler avgångar eller destinationer, säger QTravels vd Ulf Östmark i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons