Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Niklas Jonasson

Skellefteå får utökad flygtrafik: ”Den stora tillväxten ökar också behovet av bra kommunikationer”

NYHETER SAS utökar flygtrafiken mellan Skellefteå och Arlanda med två turer, berättar Skellefteå Airport i ett pressmeddelande.

Annons

Trots att vi är mitt inne i en pandemi finns behov av vissa nödvändiga resor. Här i Skellefteå är det framförallt stora etableringar som har behov av persontransporter. Enligt Skellefteå Airport har efterfrågan på flygresor succesivt ökat under vårvintern.

Därför har SAS beslutat att utöka flygtrafiken med ytterligare två turer per vecka. En rundtur tillkommer från och med den 14 april. Från och med den 3 maj tillkommer dessutom ytterligare en ankomst på måndag kväll, med avgång på tisdag morgon.

Annons

– Skellefteregionen utvecklas mycket kraftfullt med stora etableringar. Med anledning av den stora tillväxten ökar också behovet av bra kommunikationer till och från omvärlden. SAS följer utvecklingen i Skellefteå mycket noggrant och kommer utöka antalet flygningar i den takt som marknaden växer, säger Theres Briger vid SAS.

– Vi är väldigt glada att SAS fortsätter utveckla tillgängligheten till och från Skellefteå. Vår starka regionala utveckling kräver bra kommunikationer till och från omvärlden och eftersom kommunen och näringslivets investeringstakt ständigt tilltar så ökar behovet av bra flygförbindelser, berättar Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Airport
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons