Annons
Foto: Daniel Eriksson / Henson

Kommande bussförseningar när gata görs om – kommunen går ut med rekommendation till elever

NYHETER Enligt Skellefteå kommun kan det uppstå förseningar i busstrafiken i samband med det kommande arbetet i stadskärnan.

Annons

Kanalgatan ska omvandlas och snart påbörjas arbetet söder om Sara kulturhus. I samband med detta kommer gatan att stängas av, med början under vecka 18. Den kommer sedan att hållas stängd under vecka 19 och 21, enligt Skellefteå kommun.

Med anledning av detta kan det uppstå vissa förseningar i busstrafiken, meddelar kommunen och rekommenderar skolelever att välja tidigare avgångar när de kan.

”För att säkerställa att speciellt de långväga eleverna tar sig med sina regionbussar rekommenderar vi att de, i de fall det går, åker med en tidigare buss”, skriver de.

Annons

Från Anderstorpsgymnasiet går bussarna i kvartstrafik. Härifrån kan elever välja en tidigare avgång om de ska resa vidare från busstationen, exemplifierar kommunen.

”Även eleverna som åker stadsbussar till sina skolor berörs och rekommendationen är att eleverna väljer en tidigare avgång på morgonen om det är möjligt”, skriver de.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons