Annons
Sponsrad artikel
Erik Fahlgren ligger bakom det unika kaffemåttet – som nu finns att köpa på Ica Kvantum i Skellefteå.

Unika måttet ger perfekt kaffe varje gång – finns nu på Ica Kvantum: ”Ger en känsla av vardagslyx”

ANNONS Skelleftebon Erik Fahlgren ligger bakom det nya kaffemåttet Coffido som gör det enklare för dig att göra gott kaffe – varje gång. “Det ger en känsla av vardagslyx i all sin enkelhet”, säger Erik.

Idén till det nya kaffemåttet fick Erik Fahlgren sommaren 2016 efter att han druckit sin godaste kopp kaffe någonsin – och sedan försökt återskapa samma smak på eftermiddagen.

– Jag försökte brygga kaffet precis likadant båda gångerna, men hur jag än försökte så smakade det inte lika bra, berättar Erik.

Hur jag än försökte så smakade det inte lika bra.

Som den produktutvecklare han är gav han sig ut i garaget för att hitta en lösning på problemet.

– För att kaffe ska smaka lika varje gång krävs det att relationen mellan kaffe och vatten är detsamma. Med det kaffemått jag hade blev det lite olika varje gång, vilket gjorde det svårt att få samma proportioner, säger Erik.

Sökte patent

Ganska snabbt hade han kommit på en tänkbar lösning, som han till sin lycka såg fungerade redan med de första prototyperna.

– Jag tänkte wow, det här kan bli något. Om det inte redan finns så är det en riktigt bra produkt, säger han.

”Genom att skruva på kaffemåttets botten kan du justera hur mycket kaffe som ryms, och med en funktion på ovansidan kan du stryka av varje mått. Det är det som gör att mängden kaffe blir lika varje gång”

Erik sökte tidigt patent på lösningen innan han fortsatte med utvecklingen. Som ägare och delägare i flera tillverkningsföretag, som till exempel VTT och Plastex, vet han hur viktigt det är.

– Jag har under hela mitt liv jobbat med att utveckla produkter, både egna och andras, och det gäller ofta att utmana invanda beteenden, förenkla och kunna tillverka på ett smart sätt, säger han.

Lika varje gång

Nu, flera år efter den där sommardagen som väckte Eriks tankar, finns Coffido på marknaden. Huvudprodukten är det unika kaffemåttet.

– Det är själva hjärtat i Coffido. Genom att skruva på kaffemåttets botten kan du justera hur mycket kaffe som ryms, och med en funktion på ovansidan kan du stryka av varje mått. Det är det som gör att mängden kaffe blir lika varje gång, oavsett vem i hushållet som brygger, förklarar Erik.

Genom att skruva på kaffemåttets botten kan du justera hur mycket kaffe som ryms.

Till kaffemåttet följer även ett vattenmått med.

– Jag insåg snabbt att till exempel “fem koppar” är olika i min bryggare hemma och den i stugan, men genom att ha ett och samma vattenmått löser vi det problemet. Dessutom håller sig bryggaren ren längre då, vilket ger ännu bättre kaffe – och längre livslängd på bryggaren.

Förutom kaffemåttets funktioner har en stor portion kärlek lagts på utformning och produktförpackning. Det gör Coffido till en perfekt present eller julklapp.

Gör vardagen bättre

Förutom kaffemåttets funktioner har en stor portion kärlek lagts på utformning och produktförpackning. Det gör Coffido till en perfekt present eller julklapp.

Viktigt för oss att produkten tillverkas lokalt i Skellefteå.

– Det har hela tiden varit viktigt för oss att produkten tillverkas lokalt i Skellefteå, håller hög kvalité och är snygg. Det tycker jag att vi lyckats med, säger Erik som vittnar om många nöjda kunder.

– Det känns fantastiskt och hoppfullt när användarna vittnar om att Coffido gör vardagen bättre, enklare och framförallt godare. Ingen som börjat använda det vill ha ett “vanligt” kaffemått igen, säger han.

Just nu på Ica Kvantum!

För den som är nyfiken på Coffidos kaffemått finns just nu ett specialerbjudande på Ica Kvantum i Skellefteå.

Köp Coffido kaffe- och vattenmått, samt 250 g premiumkaffe, för endast 195:-

Ord. pris 315:- Gäller 25/3 till 11/4.

Ett bättre sätt att göra gott kaffe

  • Coffido är ett Skellefteåtillverkat, patentsökt kaffemått som med justerbar mätkopp och en smart skyttel ger dig ett struket mått och rätt mängd kaffe till varje bryggning. Precis den mängd kaffe just du önskar oavsett om det är presskanna, perkolator, filterbryggning som du gillar.
  • Dessutom får du ett pålitligt vattenmått med tydliga markeringar som gör det enklare att få rätt mängd vatten, varje gång.
  • Kaffemåttet går självklart att använda till vilket kaffe som helst, men för den som vill testa finns Coffidos premiumbryggkaffe som är framtaget i samarbete med ett av Sveriges mest anrika rosterier, Kahls i Göteborg.

Läs mer på coffido.se

Här kan du köpa Coffido

Förutom specialerbjudandet på Ica Kvantum (som gäller till och med 11/4) finns Coffido att köpa i webbshop eller hos Electrolux Home i Skellefteå.

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Coffido.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons