Annons
Baserat på pressmeddelande
Pressbild: Contractor

Contractor förstärker sin position i Hemavan genom centralt förvärv: ”Vi vill utveckla hela Norrland”

NÄRINGSLIV Contractor har haft en drivande roll inom Hemavans utveckling under flera år. Det har främst handlat om byggprojekt som bidrar till ortens expansion – men nu gör Contracor även ett strategiskt viktigt förvärv, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Contractor tillkännager att de förvärvar den så kallade Meca-fastigheten i Hemavan.

– Vi vill utveckla hela Norrland. Eftersom vi tror starkt på Hemavan vill vi bidra även i rollen som fastighetsägare på orten, säger Albin Holmberg, vd Contractor Hemavan.

Fastigheten byggdes 2017 och ligger alldeles intill flygplatsen i Hemavan, med cirka 1 000 kvadratmeter som i dag fördelas på lika delar butiksytor som verkstadslokaler. I nuläget har Contractor inga planer på ombyggnationer, eftersom det är en relativt nybyggd fastighet, och befintliga hyresgäster kommer inte att påverkas av ägarbytet.

– Alla lokaler är tillsatta med bra hyresgäster som vi gärna behåller. Vi vill fortsätta vara en bra hyresvärd och månar om att bidra till ett lokalägt fastighetsbestånd i Hemavan, berättar Åsa Jonsson, fastighetsansvarig inom Contractor-koncernen.

Annons

Fastigheten är på 8 000 kvadratmeter totalt. Det finns byggrätt för mer än de 1 000 kvadratmeter som just nu är bebyggda. Hur det ska tas tillvara är ännu inte bestämt, men förvärvet ses som ett viktigt steg på vägen i Contractors långsiktiga strategi.

– För oss handlar det inte bara om förvaltning, utan vi ser det som en del i en långsiktig utveckling. Vår målsättning är att vi 2024 ska omsätta 100 miljoner kronor i Hemavan och då gäller det att ge oss själva förutsättningar att nå dit. Både genom de nybyggnationer som vi förverkligar och i rollen som fastighetsägare med stark lokal förankring. Hemavan är en av många viktiga norrländska orter som vi vill utveckla genom att bidra till såväl expansion som arbetstillfällen, berättar Albin Holmberg.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Contractor
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons