Annons
Det är förbjudet att gå i preparerade skidspår enligt kommunala ordningsföreskrifter. Foto: Pixabay

Stora problem med folk som går i skidspår – kommunen säger ifrån

NYHETER I år har kommunen haft stora problem med folk som går och springer i vissa skidspår. Dessa hänvisas till andra stråk.

Annons

Risken är att det sker en olycka mellan en skidåkare och fotgängare är stor, påpekar kommunen. Skidor kan gå sönder när grus och sand hamnar i spåren. Det är också förbjudet att gå i preparerade skidspår enligt kommunala ordningsföreskrifter.

Ändå förekommer det i skidspår som kommunen ansvarar för; i Sjungande Dalen, på Moröhöjden och i det föreningsdrivna spåret på Sunnanå. Även i anslutningsspåren vid Eriksberg och Skellefteå Camping samt i trekilometersspåret på Vitberget.

Skellefteå kommun vill hänvisa de som går, springer eller promenerar med sin hund till promenadstråket Vinterpromenaden (uppe på Vitberget) som ett alternativ för motion. Här går det bra att gå med stavar, promenera med hunden och liknande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons