Annons
Baserat på pressmeddelande
Nominerade till "Årets Smartup" 2021: Phonton Sports, PreLocate och Whitebox. Foto: Pressbild

Idéstarka Skellefteföretag har chansen att vinna pris: ”Tre riktigt starka nomineringar”

NÄRINGSLIV Trots det senaste årets utmaningar fortsätter det att startas nya, spännande företag i Skellefteå. Ett bevis för det är företagen nominerade till "Årets Smartup": Whitebox, PreLocate och Photon Sports, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Smartup är Skellefteås samlade innovations- och företagsfrämjare, som erbjuder stöd för att utveckla och finansiera affärsidéer och innovationer. De delar ut priset ”Årets Smartup” till en person eller ett företag som tagit del av Smartups olika erbjudanden.

För att bli nominerad till priset behöver dessa även ha en hållbar och nyskapande idé med tillväxtpotential, som dessutom bedöms vara bra för Skellefteå.

– Glädjande nog har vi trots pandemin inte märkt något tapp inom nyföretagandet och det var många bra förslag på vilka som skulle nomineras. Det blev en knivig omröstning, men i slutändan kunde vi enas om tre riktigt starka nomineringar, berättar Anja Palm, näringslivschef vid Skellefteå kommun, i pressmeddelandet.

Kreativa, aktuella lösningar

Varje år startas det ungefär 350–400 nya företag med F-skattsedel i Skellefteå. Bland de som fick hjälp av Smartup under 2020 var det tre som stack ut lite extra. Anja Palm tycker att de alla visar hur nya idéer kan växa fram och tillgodose aktuella behov.

Annons

– Whitebox till exempel har tagit utgångspunkt i pandemin och utvecklat produkter för desinficering inom detaljhandeln och PreLocate underlättar rekryteringar i ett Skellefteå under stark tillväxt. Även Photon Sports har ett erbjudande som ligger helt rätt i tiden, med sin egenutvecklade 3D-kamera som optimerar snabbhetsträning.

Priset kommer att delas ut under Bizbuz-dagen den 26 mars. Det består av såväl 50 000 kronor som tillgång till de skräddarsydda tjänster som Smartup erbjuder.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons