Annons
Ägaren är fast besluten om att Karamelltåget ska finnas kvar i Skellefteå.

Försäljningen i kvarteret Kapella: Ingen förvarning för Karamelltåget – ägaren om butikens framtid

NÄRINGSLIV När HSB bygger nya lägenheter i kvarteret Kapella kommer Karamelltåget att måsta flytta: "Vi tänker inte försvinna"

Annons

Härom dagen tillkännagavs Skebos försäljning till HSB. I delen av kvarteret som byter ägare har HSB tänkt bygga två nya lägenhetshus, 4 och max 12 våningar höga, med totalt omkring 70 lägenheter. En verksamhet som direkt påverkas är Karamelltåget.

För ägaren Ingela Åström kom försäljningen som något av en chock. Hon berättar att hon fick en tidig heads-up inför Skebos förvärv av kvarterets norra del från Dahlgrens Invest – men inte inför vidareförsäljningen av det nordvästra hörnet till HSB.

– Jag fick reda på försäljningen när jag läste om den i tidningen. Jag gick i taket, för jag tycker att det är någonting som jag borde ha fått veta om i förväg, berättar hon.

Annons

Ingela är fast besluten om att Karamelltåget ska finnas kvar i Skellefteå. Exakt var är inte säkert ännu, men hon har möjligheter. Skebos vd Åsa Andersson berättar att hon kommer att erbjudas en flytt till Karma-salongens tidigare lokal en bit österut.

– Den lokalen ska vi ställa i ordning. Sedan har vi ett krav i vårt avtal med HSB, om att de ska förhandla med Ingela om en ny lokal. Där får hon besluta hur hon vill göra.

Om ingen av dessa lokaler skulle passa så tänker Ingela Åström leta vidare.

– Karma-lokalen är lite mindre än den nuvarande och vi skulle vilja ha en lite större. I värsta fall fortsätter vi att söka. Vi tänker inte försvinna, utan vi tuffar på, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons