Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: HSB

HSB köper centralt kvarter av Skebo – bostäder planeras: ”Ett fantastiskt läge mitt i centrala stan”

BOSTAD Skebo säljer en del av kvarteret Kapella, som är beläget i korsningen Södra Järnvägsgatan och Repslagargränd i centrala Skellefteå, till HSB.

Annons

I den del av kvarteret som säljs finns idag Karamelltåget samt ett flerfamiljshus som inrymmer sex lägenheter.

HSB:s tanke är att skapa cirka 70 nya lägenheter fördelat på två hus, det ena 4 våningar högt och det andra maximalt 12 våningar högt.

– Vi är väldigt glada över att vi genom det här förvärvet kommer att kunna erbjuda våra medlemmar och bosparare nyproducerade bostadsrätter på ett fantastiskt läge mitt i centrala stan. Köpet går helt i linje med vår affärsstrategi att utveckla fler bostäder i Skellefteå, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr.

Ett fantastiskt läge mitt i centrala stan.

Skebo har nyligen förvärvat den Norra delen av kvarteret Kapella från Dahlgrens Invest och säljer nu alltså vidare den detaljplanelagda delen till HSB. Skebo behåller det nordöstra hörnet, där bland annat Friskis och Svettis finns.

Annons

”Guldläge”

De nya bostadshusen är HSB:s första nybyggnadsprojekt i Skellefteå sedan 2017, då brf Landmärket färdigställdes på tomten intill. Säljstarten kommer preliminärt att ske 2021.

– Bostadsrättsföreningens namn, brf Guldläge, är en tydlig blinkning till Skellefteås industriella och idrottsliga arv samt till det faktiska läget, säger Mattias Lundström.

En tydlig blinkning till Skellefteås industriella och idrottsliga arv.

Just nu pågår planeringen av projektet, som utöver lägenheter, även rymmer gemensamhetslokaler som övernattningslägenhet och styrelserum. På taket kommer det att finnas solceller som bidrar till energiförsörjningen och huset projekteras för att nå certifieringen Miljöbyggnad silver.

Annons

Skebo planerar också fler bostäder

Skebo, som sålt kvarteret till HSB, äger och förvaltar i nuläget cirka 4 500 lägenheter och lokaler runt om i hela Skellefteå kommun. Dessutom är ett flertal projekt som innebär nya lägenheter på gång, som till exempel den andra etappen av Kvarteret Nipan i centrala Skellefteå och nya hyresrätter i Kåge. I de två projekten kommer totalt 126 nya lägenheter i varierande storlek att byggas.

– Utöver dem finns många fler projekt i olika skeden runt om i hela kommunen. Skebo har muskler att öka nyproduktionstakten väsentligt de kommande åren och det behövs för att möta den stora befolkningstillväxt som vi står inför, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från HSB & Skebo.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons