Annons
  • Ingela Åström ser fram emot morgondagen med skräckblandad förtjusning.
  • På tisdagseftermiddagen slutspurtar gänget inför onsdagens öppning.
  • På tisdagseftermiddagen slutspurtar gänget inför onsdagens öppning.
  • På tisdagseftermiddagen slutspurtar gänget inför onsdagens öppning.
  • Lagret är mindre i den nya lokalen, men det påverkar inte butiken negativt.

Nu slutspurtar klassiska butiken – byter lokal och öppnar på onsdag: ”Ännu närmare pulsen i centrum”

NÄRINGSLIV På onsdagen öppnar Karamelltåget i sin nya lokal, alldeles intill kulturhuset i centrum: "Jättekul med någonting nytt"

Annons

Vi har tidigare berättat om HSB:s planerade bostadssatsning i kvarteret Kapella, där Karamelltåget hållit till i över 20 år. Här kommer HSB att bygga två nya lägenhetshus med omkring 70 lägenheter totalt. Det har inneburit att butiken inte kan vara kvar.

Initialt kom beskedet som en chock för Karamelltågets ägare Ingela Åström. Skebo, som sålt tomten till HSB, försäkrade dock i januari att de skulle erbjudas en ny lokal.

– Sedan har vi ett krav i vårt avtal med HSB, om att de ska förhandla med Ingela om en ny lokal. Där får hon besluta hur hon vill göra, sade vd Åsa Andersson i januari.

HSB har också erbjudit dem en lokal, berättar Ingela, men att den inte skulle passa.

– De erbjöd mig 66 kvadrat och då sade jag ”tack och hej”. Det är alldeles för litet.

Annons

Hektiskt inför öppningen

Istället öppnar de i den tidigare Karma-salongens lokal, alldeles intill Sara kulturhus. Skebo har anpassat lokalen efter Karamelltågets önskemål, vilket Ingela är glad för.

– Dialogen har funkat bra. Alla hantverkare som varit här har också varit fantastiska.

På tisdagseftermiddagen är det febril aktivitet här. Butiken öppnar i morgon och det återstår mycket att fixa. Lite av inventarierna har redan flyttats över men de stängde inte den gamla lokalen förrän i dag, för att kunna flytta och återmontera alla hyllor.

Annons

– Det är ganska kaotiskt just nu. Så här i efterhand tänker jag att man kanske skulle ha hållit stängt i två dagar, men vi ska lösa det. Jag har fantastisk och flitig personal.

Skräckblandad förtjusning

Den nya butiksytan är ungefär lika stor som den gamla, men lagret är mindre. Ingela berättar att de vant sig vid att hålla mindre i lager under pandemin, så det gör inget.

– Det kommer att gå fint. Den nya lokalen är också mycket ljusare än den gamla, vi ser ut på ett helt annat sätt. Nu kommer vi också ännu närmare pulsen i centrum.

Annons

Karamelltåget nyöppnar med samma personalstyrka och utbud som tidigare. Ingela berättar dock att de tänker vara lyhörda, och anpassa utbudet efter vad folk vill ha.

Hur känns det inför öppningen i morgon?

– Det är skräckblandad förtjusning. Vi har varit i gamla lokalen väldigt länge och jag kommer att sakna parkeringen vi haft. Samtidigt är det jättekul med någonting nytt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons