Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels

Skebo vill göra ett byte – möjliggör fler bostäder i centrala Skellefteå

BOSTAD Skebo och Dahlgrens Invest vill göra en bytesaffär av fastigheter i centrum. Det skriver Skebo i ett pressmeddelande.

Annons

Det planerade förvärvet avser fastigheterna Kapella 15 och Kapella 1, där Friskis & Svettis och Karamelltåget är i dag, samt ett flerfamiljshus med sex lägenheter. Friskis & Svettis lokaler berörs inte av några förändringar utifrån affären i det här läget.

Fastigheterna omfattas av en detaljplan som är godkänd för cirka 120 lägenheter, men även av ett framtaget planprogram som ska bli en detaljplan för nya lägenheter.

– Att det är möjligt att snabbt inleda ett bostadsbygge är särskilt intressant för oss. Vi vet att efterfrågan på nyproducerade lägenheter är stor och erfarenheten är att vi hyr ut det vi bygger på en gång, säger Skebos vd Åsa Andersson i pressmeddelandet.

– Tack vare Northvolt och de kringeffekter det ger är det centralt att vi som stor aktör på Skellefteås fastighetsmarknad tar ansvaret att skapa möjligheter för fler boenden.

Annons

Det här möjliggörs av att Skebo tänker sälja fastigheten Ringduvan 8, med en nyare byggnad från 2014, samt Blomstergårdarna, byggda 1962, som båda angränsar till Nordanå. Totalt handlar det om 90 lägenheter som övertas av Dahlgrens Invest AB.

– Poängen med hela bytesaffären är att vi hittat en givande lösning för alla parter och även Skellefteås hårt ansträngda bostadsmarknad, berättar Kenneth Dahlgren.

– Skebo får en fastighet där det går att bygga och vi får en fastighet som vi kan förvalta långsiktigt. Alla är vinnare på den här lösningen och vi ser positivt på affären.

Affären förutsätter ett godkännande av styrelsen i Dahlgrens Invest AB.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons