Annons
Foto: Pexels

Stänger kaféet i Skellefteå – och tänker inte öppna igen: ”Har känt oss populära och uppskattade”

NÄRINGSLIV Anders Holmbom har bestämt sig för att stänga Nordanå Bar & Café. Han kommer inte att öppna igen, kontraktet med Skellefteå kommun har sagts upp: "Visst känns det tråkigt"

Annons

Anders Holmbom driver Nordanå Bar & Café parallellt med Nordanågårdens Värdshus och den intilliggande lanthandeln. Tre förhållandevis små verksamheter, som alla har drabbats hårt av pandemin, och nu måste Anders göra någonting.

– Jag stänger till jul. I nuläget har kommunen ingen plan för när kaféet ska öppna igen. De söker ingen ny arrendator i nuläget, det är inte riktigt läge för det, men jag hoppas att någon kommer att vilja ta över kaféet. Inte minst för husets skull.

Anders har drivit kaféet i cirka tre år. Han berättar att det har gått bättre för varje år.

– Det är ett så pass litet ställe att det har varit svårt att få ekonomi överallt, men det har hänt mycket. Vi har känt oss populära och uppskattade. I januari-februari tänkte jag ”det här kommer att lyckas, det här kommer att gå”. Det var före coronan kom.

Annons

Kaféet hölls stängt i fem månader. När situationen förbättrades öppnade de igen, men nu känns det ohållbart för Anders att fortsätta. Två anställda berörs av beslutet.

– Visst känns det tråkigt, det gör det. Vi har varit uppskattade, berättar Anders.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons