Annons

Tar över caféet på Nordanå

Annons

Anders Holmbom, som sedan tidigare driver Värdshuset Nordanågården, tar över driften av caféet på Nordanå.

MAT Från och med januari 2018 tar Anders Holmbom över caféet på Nordanå. En ny bar och öppet vid föreställningar är några av nyheterna som planeras.

Anders Holmbom har sedan 15 år drivit Värdshuset Nordanågården – och från och med början av nästa år ska han även ta över Nordanå Café som ligger i samma byggnad som Skellefteå museum och Nordanåteatern.

– Vi har ofta serverat mat och dryck här som cateringfirma vid evenemang och då har jag sneglat på caféet som varit stängt kvällstid, men eftersom det drivits av kommunen har jag inte funderat mer på det, berättar Anders för Megafonen.

När kommunen tidigare i år la ut caféet för anbud såg han dock sin chans.

– Jag tror mycket på Nordanåområdet och ser stor potential i detta, säger han.

I och med ägarbytet kommer det att ske ett namnbyte till Nordanå Bar & Café. Som namnet antyder kommer det att ansökas om serveringstillstånd.

– Vi har som ambition att ha öppet även vid konserter och föreställningar på kvällarna. Att kunna köpa något gott att äta och dricka i samband med dessa event tror jag kommer vara uppskattat, säger Anders.

Där butiken ligger idag ska en bar byggas.

BYGGER BAR
En helt ny bar kommer att byggas i den del som idag är butik, och även i övrigt kommer inredningen att förändras en aning.

– Det blir nya färger och en del nya möbler. Vi vill ha ett mer mysigt intryck och det ska synas att det blivit en förändring.

Bland utbudet kommer det fortfarande vara fokus på fikabröd – men även soppor och pajer kommer att serveras. På dagtid kommer öppettiderna att fortsätta vara som de varit tidigare.

– Det är ett perfekt ställe att fika på för alla som vill nyttja grönområdet, Svandammen eller lekparken. Nordanå är en grön oas i Skellefteå som jag tycker väldigt mycket om.

TRIVS PÅ NORDANÅ
Caféscenen som varit välanvänd vid en mängd olika kulturarrangemang kommer att finnas kvar.

– Det händer mycket i huset och det vill vi att det ska fortsätta att göra.

Är du rädd för att antal arrangemang och tillströmningen av besökare kommer att minska när det nya kulturhuset blir klart?

– Det är ingenting jag oroar mig över. Det kommer att fortsätta vara kulturarrangemang här också, det är jag övertygad om. Vi trivs så bra på Nordanå och det vet jag att besökarna också gör.

Ägarbytet genomförs vid årsskiftet och Nordanå Bar & Café väntas öppna några veckor senare.

– Vi behöver lite tid på oss att renovera, men sedan är det full fart som gäller, säger Anders.

 

Nyheten publicerades först i nya numret av
Megafonentidningen – läs hela tidningen nedan:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons