Annons
Foto: Pixabay

Smitta konstaterad på vård- och omsorgsboende i Skellefteå: ”Tyvärr är trenden bruten”

NYHETER Tre fall av covid-19 har upptäckts på Klockarhöjdens vård- och omsorgsboende. Övriga boende, anhöriga samt personal har informerats. Arbete pågår för att hindra vidare smittspridning.

Annons

I fredags konstaterades smitta hos en individ på Klockarhöjden och enligt Skellefteå kommun upptäcktes två till fall vid den efterföljande provtagningen på boendet.

Smittskyddsenheten och Vårdhygien vid regionen samarbetar nu med kommunens vård- och omsorgsavdelning för att minimera riskerna för vidare smittspridning.

– Vi har under lång tid klarat oss från att få in covid-19 på vård och omsorgs boenden men nu är tyvärr den trenden bruten, berättar Ejja Häman Aktell, avdelningschef för vård- och omsorgsavdelningen, i ett uttalande på Skellefteå kommuns hemsida.

– Vi har hunnit förbereda oss och har rutiner för hur vi ska agera för att minimera riskerna för ytterligare smittspridning. Men när smittan ökar i samhället så ökar tyvärr också risken att vi får in viruset i våra verksamheter, fortsätter hon.

Annons

Ejja Häman Aktell vädjar till allmänheten att ta situationen på allvar – att ta ansvar och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – så att riskgrupperna kan skyddas.

Hon berättar att de ställer om sin verksamhet och tillämpar trygga arbetssätt.

– På Klockarhöjden har vi bland annat stängt för besök, isolerat avdelningarna och infört munskydd i allt vårdnära arbete. Men när smittan sprids i samhället ökar risken att viruset hittar vägar in till den sköraste grupper, avslutar Ejja Häman Aktell.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons