Annons
Baserat på pressmeddelande
Anders Bergström, förvaltningschef vid Utbildning och arbetsmarknad. Foto: Pexels / Skellefteå kommun

Covid-19 upptäckt på flera grundskolor och gymnasieskolor: ”Vi är nu i ett avgörande läge”

NYHETER Den senaste tiden har det förekommit enstaka fall av covidsmitta på flera grundskolor och gymnasieskolor i Skellefteå kommun. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi är nu i ett avgörande läge och det gäller att kraftsamla för att hindra att samhällssmittspridningen av covid-19 fortsätter öka, säger Anders Bergström, förvaltningschef för Utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun.

Hjälper regionen att nå berörda

Det är Region Västerbotten som publicerar statistik om smittspridning och sköter smittspårning. Berörda rektorer hjälper regionen genom att skicka ut mejl till de medarbetare, vårdnadshavare och vuxna elever som kan ha blivit berörda.

Då uppmanas de vara uppmärksamma på symtom och möjlighet att ta ett prov.

– Vi vet att vi behöver hålla igång våra verksamheter för de är viktiga för att samhället ska kunna fungera. Vi vill också uppmana vårdnadshavare och alla vuxna elever att fortsätta med sitt fina arbete och ta ansvar över att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Anders Bergström i pressmeddelandet och fortsätter.

Annons

– Vi behöver hjälpa och påminna varandra, och tillsammans skapa en miljö där det är okej att påminna och uppmuntra varandra, så det blir lätt att göra rätt, säger han.

Lösningar för lucia och julfirande

Skellefteå kommun skriver att Utbildning och arbetsmarknads krisledningsgrupp nu arbetar tillsammans med rektorer för att se hur lucia och julfirandet blir.

Det kan bli olika lösningar inom olika verksamheter. Mer information om det kommer att skickas ut till vårdnadshavare via Infomentor och Planera förskola längre fram.

Annons

Från och med nu så kommer kommunen inte att göra nyheter och pressinformation av enskilda fall på skolor, utan endast vid större utbrott exempelvis klustersmitta.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons