Annons
Snövit – the Musical. Foto: Pressbild

Musikalen Snövit till Skellefteå: ”Kvitto på att Sara kulturhus kan möta behovet för större produktioner”

NÖJE Hösten 2021 intar den hyllade föreställningen Snövit – the Musical stora scenen på Sara kulturhus.

Annons

Musikalen, som spelas tre gånger under 18-19 september 2021, blir den första familjemusikalen som framförs i Sara kulturhus efter öppningen. Den kommer att bjuda Skellefteåpubliken på sång, skratt och humor, enligt det pressmeddelande som skickades ut på måndagen.

– Vi är glada att kunna erbjuda en sån populär och uppskattad musikal för en publik i alla åldrar, säger Sara kulturhus programchef Sofia Andersson Lundberg, och fortsätter:

– Att föreställningen spelas i Skellefteå, strax efter premiären på Göta Lejon i Stockholm, är också ett kvitto på att Sara kulturhus kan möta behovet för större produktioner och att Skellefteå är en intressant destination.

Annons

Det här är tredje gången som producenterna Dröse & Nornberg sätter upp den populära sagan om Snövit i musikalform. 130 000 st besökare runt om i landet har redan sett den klassiska historien, som omarbetats till en modernare version av sagan med stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi.

Föreställningen innehåller också medryckande musik från klassiska musikalballader till rock, gladjazz och house. Det är en känslomässig berg- och dalbana, där sorg möter skratt och dramatik möter show. I Snövit – the Musical tas svängarna ut rejält, med stor drivkraft och flödande humor, skriver arrangören i pressmeddelandet.

– Vår ambition är att publiken ska få se mer musikaler, minst två gånger om året, där Snövit – the Musical är först ut. På sikt hoppas vi även att publiken ska få uppleva fler internationella produktioner. Skellefteå växer och vi vill visa att även bredden på våra evenemang gör det, både för invånare och besökare i regionen, avslutar Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Biljetter till Snövit – the Musical släpps fredag 4 december.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons