Annons
Baserat på pressmeddelande
Jakob Hellman och Mattias Alkberg. Foto: Pressbild

Jakob Hellman och Mattias Alkberg till Skellefteå – gör turnépremiär i Sara kulturhus

KULTUR Så Mycket Bättre-aktuella Jakob Hellman åker på stor turné hösten 2021. Med sig tar han sin norrbottniske kollega och vän Mattias Alkberg, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Mattias Alkberg är aktuell med en ny skiva och sjunger även på Jakob Hellmans nya album. Turnépremiären gör de tillsammans på Sara kulturhus den 6 oktober 2021.

Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 med sitt debutalbum ”… och stora havet”. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade nya sätt att skriva låtar på svenska, med ordrika texter och ett utryck av naivitet och melankoli.

”Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda”, skriver Skellefteå kommun.

Annons

Nu är det dags för en ny berättelse, då Jakob Hellman har spelat in sitt andra album. Det har fått namnet ”Äntligen borta” – en samling sånger som innehåller ett helt liv. Om att åldras. Om att söka. Om att hitta sin plats i världen och mycket annat.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons