Annons
Den nya Ica-butiken blir fräsch, modern och 1 500 kvadratmeter stor. Foto: Pressbild

Stor matbutik etablerar sig vid CK – här är planen för det blivande höghuset i centrala Skellefteå

NYHETER När Nordvestor Fastigheters stundande satsning i kvarteret Oxen står färdig kommer bland annat Ica att flytta in.

Annons

Byggnaden ska resas där den tidigare Café Kanel-lokalen och den provisoriska CK-parkeringen finns i dag. Den kommer att innehålla kontor, bostäder – och en Ica-butik på markplan. Enligt avtalet kommer butikens lokal att bli 1 500 kvadratmeter stor.

Det här innebär samtidigt att Ica kommer att flytta från lokalen inne på Vintergatan. Den omedelbara närheten till både Citykompaniet och det blivande parkeringshuset gör det nya läget ännu bättre, anser Marcus Nilsson, etableringschef på Ica Sverige.

– Vi ser fram emot den kommande öppningen som planeras till hösten 2022 och att få erbjuda alla kunder möjligheten att ta del av en ny modern butik, säger han.

Viktor Nordlund, förvaltare på Nordvestor Fastigheter, tror att Ica:s ometablering kommer att betyda mycket för utvecklingen av kvarteret Oxen och hela stadskärnan.

– Det känns jätteroligt, etableringen är en viktig del i utvecklingen av hela området. Den stärker och kompletterar den befintliga handeln som finns där, säger han.

Annons

– Citykompaniet och denna etablering skapar en bra mix av olika verksamheter, vilket ger förutsättningar för en attraktiv mötesplats i centrum med liv och rörelse.

Annan hyresgäst redan klar

Parkeringshuset som byggs ska sättas i drift den 2 november. I anslutning till det ska Nordvestor Fastigheter dra igång det markförberedande arbetet på tomten intill.

Den ändrade detaljplanen har fått grönt ljus och bygglovet är klubbat.

Är det bara att tuta och köra nu?

– I princip. Det kvarstår några detaljer, så som startbesked med mera, säger Viktor.

Annons

Den fyra våningar höga kontorsdelen ska byggas ovanpå Ica-butikens västra del mot Hörnellgatan. Det är redan klart vilka som kommer att sitta på ett av kontorsplanen.

– Vi har kontrakterat ett kontorsplan till Tyréns AB. Det känns extra kul att de väljer att flytta in, vi har arbetat tillsammans i det här projektet, berättar Viktor.

En pulserande stadsgata

Blandningen av bostäder, arbetsplatser och handel ska ge ett mer levande centrum.

– Hörnellgatan mellan CK och den nya bebyggelsen kommer att få en ny roll i stan och bli en modern pulserande stadsgata, säger Ove Nilsson, arkitekt på Tyréns.

Den vita bostadsdelen skymtar uppe till vänster i bilden. Illustration: Tyréns Arkitekter

Helena Markgren, affärschef på Tyréns, berättar att de ser fram emot flytten.

– Vi kommer här i ett centralt och mycket attraktivt läge i centrum. Tillsammans med Nordvestor har vi format ett levande kvarter som vi ser fram emot att bli aktiv del i.

Nya hyresrätter i centrum

Den sju våningar höga bostadsdelen ska byggas ovanpå butikens östra del, närmare kvarterets mittpunkt. Det blir hyresrätter, berättar Viktor, alla med varsin balkong.

Totalt ska ett 20-tal bostäder byggas. Majoriteten blir treor på cirka 70 kvadratmeter.

Annons

– Vi vänder oss på så sätt mot en bred målgrupp. Vi ska erbjuda en hög standard med moderna och öppna planlösningar. Badrum med kakel och klinker. Varje lägenhet blir dessutom utrustad med egen tvätt och torktumlare, säger Viktor Nordlund.

Den nya byggnaden i kvarteret Oxen ska stå redo för inflyttning hösten 2022.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons