Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels

Skellefteföreningar som jobbar för företagares bästa går samman

NYHETER Företagarna Skellefteå och Skellefteå Företagarna har gått samman i Företagarna Skellefteå. Två föreningar har alltså blivit en, skriver Företagarna Skellefteå i ett pressmeddelande.

Annons

Under många år har det funnits två företagarföreningar som riktat sig till samma målgrupp och haft samma mål i Skellefteå. Båda har riktat sig till ägare av små- och medelstora företag och jobbat för att underlätta deras arbete som företagare.

Oavsett vad orsakerna var till att en blev två en gång i tiden – så har två nu blivit en.

Företagarna Skellefteå skriver att det händer mycket positivt i Skellefteå och hänvisar till en av Europas största industrietableringar samt det blivande kulturhuset.

– Och det byggs i en omfattning som vi i vår styrelse inte har upplevt tidigare under vår livstid. Detta positiva ska vi vara glada och stolta över, fortsätter föreningen, som samtidigt skriver att det finns utmaningar runt hörnet och rakt framför oss.

Annons

Många företagare uppges vara oroliga över hur de ska få tag i kompetens.

Kommer all kompetens att sugas upp av de större aktörerna som etablerar sig och lockas till kommunen? Kommer jag att kunna sälja mitt företag när det är dags för mig att avveckla min verksamhet eller kommer alla att vilja vara anställda hos någon stor aktör i framtiden? Kommer det att finnas en framtid för alla oss företagare utanför stadskärnan Skellefteå? Enligt föreningen är dessa frågor vanliga i dag.

– Vi hoppas att vi kan göra vår del i att kunna komma framåt i denna nya miljö i vår kära hemstad/hemkommun. Vi vill därför nå ut till så många företagare som möjligt. Därför kommer vi att lägga ut våra styrelsemöten nära företagen, skriver de.

Annons

I samband med mötena i Boliden, Jörn, Byske, Kågedalen, Bureå och i centrala Skellefteå vill föreningen träffa lokala företagare och gärna komma på företagsbesök.

– Detta gör vi för att få möjlighet att få insikt i villkoren för företagaren från så många företagare som möjligt, medlemmar och icke medlemmar, skriver föreningen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Företagarna Skellefteå
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons