Annons
Joakim Broman beskriver discgolf som en väldigt inkluderande sport, oavsett nivå. Foto: Pixabay

Aktiviteter och jubileumsfirande på discgolfens dag: ”Bra för hälsan – skapar nytt umgänge”

SPORT I helgen infaller discgolfens dag och på banan i Bergsbyn vankas en hel del aktiviteter. Föreningen Skellefteå Discgolf, som samtidigt firar 35-årsjubileum, har sett ett kraftigt ökat intresse.

Annons

Föreningens ordförande Joakim Broman tror att ökningen har med coronapandemin och inramningen av hemester som den här sommaren har fått. Han berättar att medlemmarna ser en stril ström av nya människor som får upp ögonen för sporten.

– Det är folk som vi vill ta hand om, så att de får en angenäm upplevelse, säger han.

Lördagens aktiviteter är en del i det. Då anordnas bland annat kostnadsfria introduktioner med utbildade instruktörer – uppdelat för seniorer, juniorer och övriga nybörjare. Det kommer även gå att delta i tävlingar eller ta sig en hamburgare.

– Det här kan man utforma utifrån de rekommendationer som finns, så att man kan vara ute i naturen. Det här är bra för hälsan och man skapar nytt umgänge.

Annons

Inkluderande sport

Förutom discgolfbanan på Terminalgatan i Bergsbyn finns banor på Anderstorp, vid Medlefors folkhögskola och i Boliden. Joakim tycker att vi har bra möjligheter här.

– Det här är också en väldigt inkluderande sport, på ett sätt som jag inte upplever i andra sporter. Det spelar ingen roll om du spelar din första runda eller på elitnivå.

Föreningen Skellefteå Discgolf försöker ta tillvara på chansen som har visat sig.

– Nu fokuserar vi på att locka nya medlemmar. Fokus har varit på att fostra duktiga spelare och vi har skördat fina titlar genom åren, men gräsrotsverksamheten är viktig.

Lördagens aktiviteter i Bergsbyn

Under dagen erbjuds besökare möjlighet att kostnadsfritt delta i:

  • Introduktion för nybörjare med utbildade instruktörer, max 50 personer per grupp. Föranmälan krävs och behöver göras senast på fredag. Anmälan skickas till skellefteadg@gmail.com, med för- och efternamn samt klockslag ni vill delta på.

Tider för introduktionen:

  • Klockan 10.00: Seniorer 60+
  • Klockan 12.00: Juniorer upp till 17 år.
  • Klockan 14.00: Övriga nybörjare

Under dagen finns även möjlighet att delta i:

  • Pargolftävling 9 hål (med bestshot, man väljer att spela från parets bästa läge).
  • Tipsrunda.
  • Puttävling

Tider för pargolftävlingen:

  • Klockan 10.00-12.00: Seniorer 60+
  • Klockan 12.00-14.00: Juniorer upp till 17 år.
  • Klockan 14.00-16.00: Övriga nybörjare

Information om aktiviteterna finns utanför shoppen. Det kommer att lottas ut priser bland deltagarna i aktiviteterna, exempelvis årskort till nästa säsong.

Källa: Föreningen Skellefteå Discgolf

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons