Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Köper in AC-anläggningar till boenden: ”Känner oss som tomten mitt i högsommarvärmen”

NYHETER I vanliga fall använder Skellefteå kommuns vård och omsorgsboenden fläktar för att kyla ner de gemensamma utrymmena under varma perioder. Men då fläktar nu ska undvikas på grund av smittrisken behövdes kreativa idéer och initiativ.

Annons

Coronasituationen tvingar Skellefteå kommun att tänka på nya sätt. Det skriver de i ett pressmeddelande.

– Värmen tär såväl på våra äldre som på personalen, särskilt i de situationer man måste bära skyddsutrustning som munskydd och plastförkläden eller skyddsrock, skriver de.

För att lindra värmen åkte Peder Hansson, lokalstrateg på Skellefteå kommun, till lokala butiker för att leta AC-anläggningar som följer de direktiv Folkhälsomyndigheten och vårdhygien i Västerbotten gett.

Annons

På torsdagen levererades tretton AC-anläggningar till boendena Klockarhöjden, Tor och Sunnanäng.

Idag, fredag, väntas ytterligare 34 anläggningar levereras.

– Vi känner oss som tomten mitt i högsommarvärmen. Någon enhet hade 34 grader. Personalen på våra boenden gör ett fantastiskt jobb och då måste vi prioritera att hjälpa dem med alla medel vi kan, konstaterar Peder Hansson.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons