Annons
Först på tur väntar en guidad visning av Svedjan ost. Pressbild: Skellefteå kommun

Bjuder in till Skellefteå live: ”Fler ska få upptäcka vilka pärlor vi har”

NYHETER Nu introduceras ett digitalt sätt att följa med bakom kulisserna på flera smultronställen i Skellefteå. Guidningarna kommer att direktsändas i sociala medier, med start den 28 juni.

Annons

Vid fyra tillfällen kommer guidade turer att arrangeras på utvalda platser i Skellefteå med omnejd. Samtidigt ska en guide visa runt och berätta om varje besöksmål. Avsikten är att bjuda tittaren på en så bra digital upplevelse som bara möjligt.

”Alla vet ju att Skellefteå gör sig bäst live”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Det blir ett unikt sätt att besöka olika fantastiska platser på under den här lite speciella sommaren vi har framför oss, säger kommunikatören Karolina Sundström.

Först väntar ett besök på Svedjan Ost, där Erik ”vilda kocken” Brännström ska hälsa på hos ostmästaren. Visningarna kommer gå att följa på Facebook och Instagram.

Annons

– Vi vill att ännu fler ska få upptäcka vilka pärlor vi har runt omkring oss här i Skellefteå. Att ”hemestra” innebär att man lär känna sin hembygd på ett annat sätt och därför har vi försökt hitta en bredd i utflyktsmålen, förklarar Karolina.

– Säkert är det även många som annars brukar besöka Skellefteå och dess utflyktsmål på sommaren men i år inte har möjlighet, av förklarliga skäl och då kan man få en härlig Skelleftedos ändå, fortsätter hon i pressmeddelandet.

Fakta: Schema för Skellefteå live

28 juni: Besök på Svedjan ost med guiden Erik ”vilda kocken” Brännström.

5 juli: En guidning av Skandinaviens största cykelpark, Skellefteå Bike Arena, som står färdig på Vitberget. Guiderna är Robert Ungh och Stefan Wallmark, initiativtagare och banbyggare.

12 juli: Se bakom kulisserna på Västerbottensteatern i Medleforsparken, där de sätter upp sommarteatern Romeo och Julia. Maria Asserud på teatern är guide.

19 juli: Besök på ön Gåsören i Skellefteås skärgård. Guide är Stina Renström från Vida Nord.

Källa: Skellefteå kommun

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons