Annons
  • Hernan Vega och Nicklas "Laban" Lindqvist, som äger The Corner i centrala Skellefteå.
  • Det finns en del att göra ännu, men innan smygöppningen ska det mesta vara klart.
  • Det är rustika träskivor som gäller. Byggdammet ska städas bort innan fredag.
  • Bland annat har baren flyttats från den östra delen av restaurangytan till den södra.

Till helgen slås portarna upp – titta in i Skellefteås nya uteställe: ”Mer åt kvarterskrog-hållet”

NYHETER Länge har papp skymt de stora fönstren – men nu ska det bort. På fredag smygöppnar The Corner på torget i Skellefteå.

Annons

Det var i juli förra året som Nicklas ”Laban” Lindqvist och Hernan Vega tog över restaurang Lilla Kina och hörnlokalen vid Kanalgatan – och redan då fanns det planer på att göra om. Ägarna har velat sätta sin egen prägel och erbjuda någonting nytt.

– Men det var inte genomförbart direkt. Tanken var att ha öppet över sommaren och sedan komma igång med ombyggnationen på hösten, men det har varit en berg- och dalbana. Vi kom igång just innan den här coronahistorien började, berättar Laban.

Det har varit en berg- och dalbana.

Är det utmanande att satsa i dessa tider?

– Ja det är lite speciellt, men vi har tänkt på allting som händer i stan. Från och med nästa år börjar det explodera här. Det kommer att passa bra med ett ställe där man umgås, äta god mat och ta sig en öl. Vi tänker vara mer åt kvarterskrog-hållet.

Annons

Snävt tidsmässigt

Köket, restaurangen och toaletterna har nu totalrenoverats. Baren har flyttats och blivit större, väggarna har målats och möblemanget har bytts ut.

– Allting är helt nytt. Nordvestor har varit till stor hjälp på vägen, berättar Laban.

Under Megafonens besök jobbar hantverkare fortfarande på för fullt inne i lokalen, men innan smygöppningen på fredag ska allting i huvudsak vara klart. Ägarna ska hinna städa och kommunen ska titta förbi för att kika på uteserveringen.

Vi kände oss så sjukt taggade.

– Egentligen skulle vi nästan ha behövt lite mer tid, men vi kände oss så sjukt taggade. Vi kommer att köra lite lugnare meny från början, bara för att testa köket.

Annons

Ägarna har längtat

Innan nästa helg tänker ägarna ha kommit igång på allvar med menyn.

– Vi börjar med att ha grillat i olika former, lite rustika pizzor, husmanskost och några pubklassiker som musslor och sånt. Sedan växlar vi upp allt eftersom, säger Laban.

– Men kött kommer att vara vår starka sida, tillägger Hernan.

Det här med avstånd gäller såklart.

Den senaste tiden har varit stressig och ägarna har väntat länge på att kunna öppna. Nu ser de fram emot helgen – Laban berättar att han får lite gåshud när han står i baren. Han förklarar att de är noga med att följa Folkhälsomyndighetens direktiv.

– Det här med avstånd gäller såklart fortfarande, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons