Annons

De tar över Lilla Kina-lokalen: ”Vill skapa en mysig kvarterskrog med god mat och dryck”

MAT Nu är det klart vem som kommer att ta över lokalen som Lilla Kina hållit till i vid torget i Skellefteå.

Annons

Den 1 juli kommer Sally Wu, som drivit restaurangen Lilla Kina i Skellefteå, att lämna över lokalens nycklar till de nya ägarna Hernan Vega och Nicklas Lindkvist.

Hernan Vega är ett känt ansikte inom branschen. Han har över 30 års erfarenhet varav 22 år som egen företagare där han drivit restauranger som Vegas Steakhouse och Los Peppes. Det senaste året har han jobbat som anställd på Allstar där han träffade sin blivande kompanjon Nicklas.

– Direkt jag fick höra att Sally ville sälja så blev jag intresserad. Restaurangen har ett perfekt läge vid torget med bra uteservering och ett blivande kulturhus som granne, berättar Hernan för Megafonen.

Annons

Hans kollega Nicklas har över 18 års erfarenhet och kommer vara den som ansvarar för dryck- och barverksamhet.

– Jag och Hernan fick bra kemi på vår tidigare arbetsplats och vi kommer att komplettera varandra bra. Han är fantastisk i köket med kött som specialite, och jag har bra koll på drycken, säger Nicklas.

NYTT KONCEPT
Lilla Kina har som namnet antyder varit en restaurang med asiatisk mat, men i framtiden kommer ett nytt koncept att presenteras.

– Vi ska bygga om, byta namn och byta koncept – men det blir först i höst. I sommar kommer restaurangen att vara sig lik och menyn kommer inte att ändras så mycket. Vi kommer istället att känna in oss i lokalen och göra oss redo för den renovering vi planerar i september, säger Nicklas.

Här ligger lokalen som Nicklas och Hernan tar över 1 juli.

De ska då skapa en mysig kvarterskrog med god mat och dryck, men exakt vad det nya konceptet kommer att innebära vill de inte avslöja.

– Det finns god potential att göra något riktigt bra i den här lokalen. Det känns spännande och kul då Skellefteå är på uppgång, säger Hernan.

I lokalen, som ligger i det nordöstra hörnet av torget i Skellefteå, ryms cirka 60 personer inomhus och ytterligare 50 utomhus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons