Annons
Foto: Pixabay

Grundskolan i Skellefteå: Terminen kortas – och ingen vanlig skolavslutning genomförs

NYHETER Terminerna i Skellefteås grundskolor avslutas utan anhöriga på plats.

Annons

För elever i förskoleklass till årskurs 8 så förkortas terminen med en dag och terminen avslutas med en vanlig skoldag den 10 juni.

– Under det rådande läget med den globala pandemin så är det Skolverket som har öppnat upp för möjligheten att korta av läsåret 2019/2020 och istället lägga den kortade tiden på nästa läsår. Sedan tidigare finns också Folkhälsomyndighetens olika rekommendationer, skriver kommunen på sin hemsida.

Annons

För elever i årskurs 9 kommer en aktivitetsdag att genomföras den 11 juni.

– Vi har nu en dialog med skolornas elevråd och målet är att möjliggöra en avslutning för eleverna i årskurs 9 med någon aktivitet den 11 juni, 2020. Men det blir bara för eleverna och inga anhöriga får delta på den aktiviteten. Vi har i år valt att årskurs 9 ska få ett fint minne när de avslutar sin tid i grundskolan, säger Anne Rönnberg, avdelningschef skola.

Nästa läsår förlängs med en extra dag och det innebär att skolavslutningen nästa år flyttas fram till den 16 juni 2021, skriver kommunen.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons