Annons
Baserat på pressmeddelande
Så här brukar det se ut på studenten – men i år blir det annorlunda. Foto. Arkivbild

Nu är det klart – så blir examen för gymnasieeleverna i Skellefteå: ”Haft en bra dialog med eleverna”

SKOLA Årets avgångsklasser har sin avslutning den 9 juni – enligt speciella scheman.

Annons

Årets skolavslutning för gymnasieelever i Skellefteå kommer att bli annorlunda.

Avslutning för årskurs 1 i gymnasiet blir den 5 juni och för årskurs 2 den 9 juni.

– Det blir virtuella möten i klasserna med mentorer, och eleverna får en sommarhälsning av Erik Burstrand, avdelningschef för gymnasiet, skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Årskurs 3 i gymnasiet, som är avgångsklasser, har sin avslutning den 9 juni.  För de klasserna görs scheman för att de ska kunna samlas klassvis i olika lokaler – på olika tider.

Annons

– Vi har haft en bra dialog med eleverna och vissa saker för vad som gäller har blivit tydligare från de nationella myndigheterna, säger Erik Burstrand, avdelningschef för gymnasieskolan, och fortsätter:

– Vi vet att det blir en annorlunda avslutning för framför allt årskurs 3, men vi hoppas att den här speciella vårterminen blir något de eleverna kan se tillbaka på med stolthet i framtiden.

Utökad städning kommer att utföras mellan examenstillfällena. Tydliga instruktioner och kartor ska finnas för att elever ska hitta rätt ingång och lokal.

– Det blir ingen stipendiehögtid, men vilka elever som får stipendier meddelas vid klasshögtiderna. Stipendier och betyg skickas hem i efterhand till eleverna, skriver kommunen.

Annons

Studenterna får inte gratuleras på plats av anhöriga eftersom grupper över femtio personer inte får samlas. Det innebär att anhöriga inte får möta upp utanför skolan.

Gymnasiesärskolan har avslutningar på plats i skolan enligt särskilda scheman.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons