Annons
Baserat på pressmeddelande
Mia Sommar. Foto: Pressbild

Mullberget Live tar musiken till publiken: ”Skellefteå är en stark musikstad”

PRESSMEDDELANDE Nu hittar Skellefteås musikscen nya sätt att nå ut i coronatider. Onsdagen den 15 april klockan 19.00 sänds ”Mullberget Live” – en livestreamad konsert som kryddas med en aktuell samtalsstudio.

Annons

Webbsändningen sker via Norrans hemsida som också är samarbetspartner. Flera aktörer har varit positiva sedan Skellefteå Musikaliska tog initiativet till ”Mullberget Live”.

Agnes Lundmark på Kulturföreningen Mullberget, Ludwig Eriksson, Producenterna samt kommunikatören Jonas Lundqvist har sedan starten varit delaktiga i att utveckla livekonceptet.

Det kommer att bli proffsigt och välgjort.

– Det kommer att bli proffsigt och välgjort. Producenterna har stor erfarenhet av livesändningar och på scenen blir det en spännande samling med lokala yrkesskickliga musiker som kommer sätta en skön prägel på evenemanget, säger arrangören Thomas ”Linge” Lindgren från föreningen Skellefteå Musikaliska.

Positiv gnista i Skellefteås musikliv

– Skellefteå är en stark musikstad med en blandning av massa olika konstellationer och på olika nivåer och det tycker vi att den här spelningen speglar. Omständigheterna är långt ifrån de bästa men på det här sättet kan vi lyfta den lokala musiken och tända en positiv gnista i Skellefteås musikliv, säger ”Linge”.

Annons

Som förakt spelar Oliver Bohman – indiepopundret som många känner igen från de senaste årens Trästockfestivaler. Därefter följer ett studiosamtal som leds av Per Strömbro, kring frågan om livemusikens betydelse för Skellefteås kulturella utveckling.

I dagens situation är det också naturligt att diskutera hur vi med ny teknik kan utveckla upplevelsen av livemusik digitalt. I panelen sitter Agnes Lundmark (Kulturföreningen Mullberget), Sofia Andersson Lundberg (Sara Kulturhus), Maria Wallin (Norran), Magnus Johansson (Nordsken), Gunnar Karlsson (Stadsfesten) och Helena Renström (Skellefteå kommun).

Huvudakten utgörs av Mästerskapet – Skellefteås svar på Augustifamiljen som bjuder på klassisk retrosoul och nyare neosoul/RnB med Mia Sommar på sång. I Mästerskapet ingår Tobias Kågström – trummor, Andreas Grenholm – gitarr, Peter Löwgren – bas och Mattias Kågström på klaviatur.

Våga planera för framtiden

Det musik- och kulturliv vi känner stängdes i princip ner över en natt på grund av coronaviruset vilket har fått till följd att många uppdrag för kulturarbetare och tekniker uteblev.

Annons

– Hela musikscenen är drabbad och det är samma sak över hela landet. Däremot så tror jag det är viktigt att inte stanna av. Vi måste våga planera för framtiden, det kommer trots allt en tid efter corona och därför vill vi visa att det går att göra en häftig liveupplevelse på webben i dessa tider, säger ”Linge”.

Vi måste våga planera för framtiden, det kommer trots allt en tid efter corona.

De kreativa näringarna i Skellefteå har precis som i övriga landet drabbats hårt när spelningar, föreställningar och möten ställts in. Därför menar han att det är viktigt för branschen att vara uppfinningsrik och tänka nytt.

– Vi har så många kreativa människor som alltid ser fler lösningar än problem och nu är det extra viktigt att vi tänker i de banorna. Alternativet är att ingen arrangör har finansiella medel att komma igång direkt när vinden vänder och i värsta fall har några gått omkull. Jag tror det är viktigt att spelningarna skjuts på framtiden istället för att läggas ner. Om det skulle komma igång i sommar hoppas jag att det finns krafter som kan erbjuda musik- och kulturevenemang. Vi har en bred uppslutning i Skellefteå och det kan vara en räddning, resonerar ”Linge”.

Kan leda till mer

Han tror att konceptet med webbsändningar är ett bra alternativ i coronatider och kan bidra till att inspirera och hålla intresset uppe.

– Live är live och kontakten mellan musiker och publik är något speciellt, jag tror att vi alla längtar tillbaka till ett normalläge igen. Men blir det ett superbra mottagande så kanske det här kan leda till något mer. Det blir också intressant att följa mellansnacket i studion om ny teknik där vi förhoppningsvis kan ge en glimt av en ny upplevelse, säger han.

Annons

Onsdag den 15 april klockan 19.00 drar sändningen igång och pågår till klockan 20.30. Konserten sänds via norran.se samt Skellefteå Musikaliskas och Kulturföreningen Mullbergets Facebooksidor.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons