Annons
Foto: Joakim Hall

Gör afterski-spelning i Skellefteå – live på internet: ”Vi kan inte bara sitta hemma och göra ingenting”

MUSIK På grund av viruset covid-19:s framfart har i princip alla spelningar i Sverige ställts in. Men det stoppar inte bandet Hat Over Hills från att spela live.

Annons

Skellefteåbandet Hat Over Hills består av Jonas Holmström, Claes Kågström, Emil Holmgren och Patrik Lundberg. Den här perioden på året brukar de i vanliga fall skapa partystämning på fjällanläggningar runt om i Sverige – men på grund av den rådande situationen är läget annorlunda detta år.

– Hela underhållningsbranschen är stendöd just nu, säger Claes Kågström.

Livesändning på långfredag

För att ändå få spela har bandet dock bestämt sig för att livesända en spelning på långfredag mellan 16.00-17.00.

Har sett kollegor i branschen göra liknande spelningar.

– Vi har sett kollegor i branschen göra liknande spelningar och det har visat sig vara väldigt uppskattat, säger Claes som berättar att de ska göra spelningen i en filmstudio.

– Vi vill inte bara ställa upp en mobiltelefon och streama spelningen, utan vi kommer att ta hjälp av produktionsbolaget NEP Sweden som ska leverera en proffsig produktion.

Annons

Dessutom kommer Carl Forsgren att agera konferencier så att tittarna kan interagera med bandet för att ge respons och önska låtar.

– Hur många som kommer att titta vet vi inte, men vi kommer att spela som att det är 50 000 som tittar – även om det bara blir 50, säger Claes och skrattar.

”Älskar att spela live”

Han ser fram emot den speciella spelningen.

– Vi älskar att spela live. Vi kan inte bara sitta hemma och göra ingenting.

Foto: Joakim Hall

Spelningen kommer att livesändas gratis via Hat Over Hills facebooksida och instagramkonto, och även gå att se i efterhand.

– Jag tror att vi kommer få se fler initiativ likt detta framöver, både av partyband som oss och stora artister, säger Claes.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons