Annons
Foto: Marlon Juárez / Unsplash

Direktsänder livekonsert från Mullberget: ”Vill hålla kvar ett litet bubbel i den lokala musikscenen”

MUSIK Föreningar går samman för att bjuda på livestreamad konsert.

Annons

Den 15 april kommer det att bjudas på musik från Mia Sommar med Mästerskapet och Oliver Bohman i en livesänd konsert från Mullbergets scen. Mia Sommar och Mästerskapet kommer att bjuda på både klassisk retrosoul och nyare neosoul/RnB. Oliver Bohmans i sin tur bjuder på text och musik som rör sig i trakterna kring melankolisk och avskalad indiepop.

– Vi vill hålla kvar ett litet bubbel i den lokala musikscenen, säger Agnes Lundmark, Kulturföreningen Mullberget, som tillsammans med föreningen Skellefteå Musikaliska står bakom initiativet.

Annons

Med konserten vill arrangörerna inspirera aktörer att ta plats på nya sätt.

– Helst skulle jag vilja se att vi blir många som lyckas tackla utmaningarna som Corona-viruset för med sig, och omvandlar det till inspiration för att genomföra och skapa helt nya saker. Trots att klimatet är otroligt tufft att verka och överleva i som fristående aktör, säger Agnes.

Fortsätta utöva

Livestreaming är dock inte en långsiktig lösning för musikarrangörers eller musikers överlevnad, menar hon.

– Det kan däremot inspirera till att fortsätta utöva tills livemusiken kan vara tillbaka på scener runt om i landet igen. Den dagen kommer och den ser vi så klart mycket framemot.

Inspirera till att fortsätta utöva tills livemusiken kan vara tillbaka på scener runt om i landet.

Sändningen kommer också att innehålla ett samtal kring frågan om livemusikens betydelse i Skellefteås kulturella utveckling med Per Strömbro som samtalsledare.

Konserten livestreamas 19.00 till cirka 20.30 den 15 april.

Samarbete mellan flera aktörer

Den streamade konserten arrangeras av föreningen Skellefteå Musikaliska och Kulturföreningen Mullberget i nära samarbete, produceras av Ludwig Eriksson, Producenterna, och livesänds på norran.se samt i föreningarnas egna kanaler i sociala media. Konserten har också fått stöd från Skellefteå kommun och genomförs i samverkan med flera andra partners.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons