Annons
Foto: Räddningstjänsten

Bränderna i Ursviken – polisen utreder mordbrand: ”Efterfrågar iakttagelser”

BRAND En villa i Ursviken brann ned till grunden i natt. Cirka en halvtimme tidigare brann det i ett garage i anslutning till en annat hus – som också står i Ursviken. “Geografiskt är det inte långt mellan dem”, berättar räddningstjänstens Magnus Nyberg.

Annons

SOS larmades första gången klockan 03.37.

Branden i garaget hann sprida sig i konstruktionen, men inte in i själva bostadsdelen. Räddningstjänstens Magnus Nyberg förklarar att de lyckades stävja spridningen innan dess och att ansvar för efterbevakning sedan lämnades över till husägaren.

Efterfrågar iakttagelser och tips.

Enligt Stefan Andersson, befäl vid polisens regionledningscentral, ska nästa larm ha kommit en dryg halvtimme senare. När räddningstjänsten kom fram till platsen var villan övertänd, så de fick fokusera på att hindra spridning till andra fastigheter.

Personen som bodde där hade då tagit sig ut huset.

Foto: Räddningstjänsten

Hur nära var det till nästa hus?

– De står inte jättetätt. Själva insatsen har gått bra, just nu är det bara efterbevakning kvar på platsen, berättar Magnus Nyberg vid halv nio-tiden på morgonen.

Utreder mordbrand

Senare på onsdagsförmiddagen meddelade polisens kommunikatör Maria Linné  att en förundersökning om mordbrand har inletts. Nu ska tekniska undersökningar göras på båda adresserna och boende i området ska höras.

– Polisen efterfrågar iakttagelser och tips gällande bränderna, skriver Maria Linné.

Den som har sett eller hört någonting som kan vara av intresse för utredningen uppmanas kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons