Annons

Ny ägare till restaurang i centrala Skellefteå: ”Mitt mål är att äga restauranger längs hela Norrlandskusten”

MAT Erfaren restaurangägare har tagit över Tatung och Old Williams i Skellefteå.

Annons

Wanhua Lisa Liu kom till Sverige från Kina 2001. Hon är utbildad jurist och har arbetat som advokat i Kina – men i Sverige valde hon en annan yrkesinriktning.

– Juridiken i Sverige och Kina skiljer sig åt så det hade krävts en lång utbildning för att få fortsätta inom den branschen. Istället valde jag att starta eget, berättar Lisa då Megafonen kommer på besök.

Sedan 2006 har hon drivit sju olika restauranger i Luleå, Kalix och Piteå – varav hon fortfarande äger fyra.

– Jag gillar utmaningar och att utveckla mig själv och mina företag. Ett vanligt 9 till 5 jobb är ingenting för mig. Mitt mål är att äga restauranger längs hela Norrlandskusten ner till Sundsvall, säger hon.

Annons

Det senaste förvärvet är restaurang Tatung och tillhörande puben Old Williams i Skellefteå.

– Skellefteå är en stad på väg upp med stor potential. Jag tror att det finns en bra framtid här med allt som händer, säger hon.

Hon tog över restaurangen den 1 januari och har redan hunnit göra ett antal förändringar.

– Det mesta är sig likt än så länge, men vi har till exempel utökat buffén till att förutom kinamat även innefatta sushi och två rätter husmanskost. Det har mottagits mycket positivt, säger Lisa.

PERSONALEN FORTSÄTTER
Personalen som tidigare jobbat i köket arbetar fortfarande kvar, men de har även fått tillskott av ytterligare två erfarna kockar.

– Med tiden kommer vi att addera ett antal kinesiska rätter som är mer ”riktig” kinesisk mat i jämförelse med det som vi i Sverige kallar kinamat, säger Lisa och ler.

Annons

Puben Old Williams, som ligger vägg i vägg med restaurangen, kommer att ha öppet som vanligt framöver med samma personal som tidigare.

– Några stora förändringar kommer inte att ske till en början, men inom ett år finns planer på att fräscha upp lokalen, säger Lisa som ser positivt på framtiden:

– Mitt mål är att det här ska vara en restaurang som folk längtar att gå till, och gärna rekommenderar till vänner och hitresta. Ett ställe med riktigt god mat som Skellefteborna kan vara stolta över, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons