Annons
Babblarna kommer med sin nya musikal på lördag. Foto: Pressbild

Händer i helgen 11-13/10: ”Babblarna, Idrottens dag och jazzcafé”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

FREDAG 11/10

Västerbottensteatern: O/Roligt Liv. I föreställningen möter vi Knubb som har haft 128 relationer, gillar beröm, hämnd och hoppade av clownskolan. Hon står bland skrynkliga papperslappar och går igenom sitt utspridda liv och de mest otroliga historier kommer fram. Publiken kastas in i en centrifug där livets rimlighet utforskas med lika delar skratt som allvar. Det här är en teaterupplevelse som balanserar mellan improvisation och skriven text där ingen föreställning blir den andra lik.

Skellefteå bibliotek: Danssaga på Stadsbiblioteket. Vi dansar oss igenom och upptäcker bilderböckernas spännande värld. Samma saga och dans på tiderna. För barn 0-6 år i vuxens sällskap. Ingen föranmälan krävs.

Västerbottensteatern: Den kanadensiska succéthrillern Tillbaka innan midnatt har spelats över hela världen och får nu Sverigepremiär i en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Profilteatern. Pjäsen tar ett fast grepp om publiken med ett oväntat händelseförlopp och överraskande effekter. Spelas fredag och lördag.

Rustique: Nattklubb, 35+. Ebba Monroe. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

LÖRDAG 12/10

Scandic Skellefteå: Club 40! Höstparty på Scandic. Nostalgikväll med den bästa musiken från 70-80-90-talet, leveraret av DJ Micke Arvidsson. Arrangör: Pigalle

Anderstorpssalen: Se den nya babblarmusikalen här i Skellefteå på lördag 12 oktober. Uppföljare från förra årets succé!

Balderhallarna: Idrottens dag – en dag med roliga aktiviteter och nya idéer. Besökarna får prova på, uppleva, tänka och prata om hur framtidens idrott kan se ut.

Västerbottensteatern: Med en ny omgång av Familjeimpro vänder sig UngHästen till hela familjen med en föreställning byggd helt på improvisation. Denna gång är temat Musik. Som vanligt när det gäller improvisationsteater spelar de scenen helt utifrån förslag och idéer från publiken.

Aurum Hotel: Museum Anna Nordlander har tillsammans med två konstnärer en performance, B3IG3 x MAN presents Pastelae,  på hotell Aurum, lördag den 12 oktober. Fri entré. Samling i lobbyn på hotellet mellan kl. 18.00 – 21.00. Löpande mottagning.

Nordanåteatern: Hans och Greta med Nöjesfabriken. Bröderna Grimm har länge förtrollat stora som små med sina vackra sagor. Nu vill Nöjesfabriken göra samma sak med sin barnföreställning Hans och Greta. Välkomna på en spännande sagostund!

Din Fest Campus: Jazzkafé Rigmor Gustavsson kvartett. Rigmor Gustafsson – sång, Jonas Östholm – piano, Martin Höper – bas och Chris Montgomery- trummor.

Hallen, Nordanå: Rädda Världen – En interaktiv föreställning och workshop om klimatet, konsumtionshets och kärlek. Publiken får ta del av en berättelse och sedan blir de själva delaktiga i att laga världen. Familjeföreställning från 5 år.

Nordanå: Barnkulturdagar på Nordanå. Den 12 och 13 oktober, kl. 10-16, fylls Nordanåområdet med alla möjliga aktiviteter för barn och unga. Här kan du ta del av hela det härliga programutbudet. Barnkulturdagarna genomförs av kulturavdelningen i samarbete med biblioteken, folkrörelsearkivet, företagsarkivet, kulturskolan, Skellefteå museum, MAN, Forskarrum Nordanå, Exploratoriet, Nöjesfabriken, Västerbottensteatern och Unga Klara.

Västerbottensteatern: Den kanadensiska succéthrillern Tillbaka innan midnatt har spelats över hela världen och får nu Sverigepremiär i en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Profilteatern. Pjäsen tar ett fast grepp om publiken med ett oväntat händelseförlopp och överraskande effekter. Spelas fredag och lördag.

Tacobar: Quiz night från 20.00.

Verandan: Nattklubb på Klubb V, DJ Adrian Karlsson Lind. Ålder: 20+. Öppet till 02.00.

Rustique: Lördagsklubb, 27+. DJ Rikard. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

SÖNDAG 13/10

Nordanå: Säg det med musik – familjeworkshop med Unga Klara. En praktisk musikworkshop för 3-6 åringar med teater Unga Klaras pedagog Julian Vigil.

EFS-kyrkan: Körpärlor. Skellefteå Manskör och Da Capo sjunger körfavoriter i EFS-kyrkan.

Nordanå: Barnkulturdagar på Nordanå. Den 12 och 13 oktober, kl. 10-16, fylls Nordanåområdet med alla möjliga aktiviteter för barn och unga. Här kan du ta del av hela det härliga programutbudet. Barnkulturdagarna genomförs av kulturavdelningen i samarbete med biblioteken, folkrörelsearkivet, företagsarkivet, kulturskolan, Skellefteå museum, MAN, Forskarrum Nordanå, Exploratoriet, Nöjesfabriken, Västerbottensteatern och Unga Klara.

Folkets Hus Skelleftehamn: Giacomo Puccinis mästerverk Turandot inleder opera på bio-säsongen från Met i New York.

Bishop Arms: Pubquizet är igång igen och kommer pågå varje söndag, fram till jul, tillsammans med Quizmaster, Patrik Jonsson.

För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons