Annons

Dags för den internationella matmarknaden i Skellefteå: ”Ger en festivalstämning i stan”

MAT International Food Festival, som tidigare hette International Street Market, intar Möjligheternas torg i veckan.

Annons

Mellan den 4-7 september kan Skellefteåbor och besökare flanera runt bland bakverk och maträtter, ostar och charkuterier från flera olika länder.

Det blir den femte gången som Groupe Geraud´s kommer till Skellefteå – men detta år går deras turnerande matmarknad under ett nytt namn; International Food Festival.

– Besökarna kommer att känna igen en hel del, men det blir också en del nyheter. Vi har i år bytt namn till International Food Festival, för att många upplever att vårt besök ger en festivalstämning i stan, säger Thomas Bultey, Groupe Geraud, i ett pressmeddelande.

Annons

International Street Market har turnerat bland svenska städer i över tio år. Smakutbudet är alltid stort och varierat och besökare ges möjlighet att prova på traditionella matupplevelser från 15 olika länder, fördelade på 25 utställare.

– Det här är en matmarknad som lockar runt 20.000 besökare till stan och vi ser en stor åldersspridning men också att många av gästerna har sina rötter i andra länder vilket är extra kul. Med en internationell matmarknad får vi ett bra tillfälle att mötas och dela smakupplevelser. Det känns också bra att torget får nyttjas på ett bra sätt, säger Jenny Hultdin Forslund, evenemangsansvarig på Visit Skellefteå.

Matfestivalen besöker Skellefteå mellan 4-7 september. Tidigare har den lockat omkring 20 000 besökare.

– Skellefteå är härligt att besöka med härliga människor, så vi ser fram emot vår vecka där, säger Thomas.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons