Annons
Sponsrad artikel

Skellefteå ur ett nytt perspektiv i Åkes nya utställning: ”Spännande”

ANNONS Lördag den 31 augusti är det vernissage för Åke Olofsson och Bia Rasks nya utställning. “Att visa upp sina målningar är alltid som att utelämna en bit av sig själv”, säger Åke.

Intresset att teckna och måla har följt Åke Olofsson sedan han var ett barn. Hans kreativa sida uppmuntrades ständigt och redan som ung fick han följa med sin far på konstutställningar.

– Min pappa köpte in ritgrejer, penslar och block – och jag är övertygad om att det var där i barndomen som min nyfikenhet för målning kom till mig, berättar Åke när vi går in i den charmiga konstateljén på gården i Östra Falmark.

I 20-årsåldern gick Åke kurser i akvarellmålning och målandet har sedan följt honom genom hela livet.

– De senaste åren har det blivit ganska mycket målande. Det är främst akvarell jag målat trots att det är en tekniskt svårbemästrad konstform. När du målar med akvarell har du oftast bara en chans och det går inte att börja om och måla över på samma sätt som med olje- och akrylfärg. Men det är väl kanske också det som är charmen, säger Åke och ler.

De senaste årens målande har resulterat i flera utställningar. Den första hade tema dans – men när han nu ska ställa ut är det ett nytt typ av tema: Stadsbilder från Skellefteå.

– Denna idé har växt fram med tiden. Tidigare har jag ofta målat människor, men detta är något nytt där utmaningen varit att skapa liv och djup i målningarna trots raka linjer och vinklar, säger Åke.

SAMSAS MED FOTOGRAF
På utställningen ställer även fotografen Bia Rask ut verk i samma tema.

– Jag jobbar utöver målandet heltid på annat håll och har inte tid att fylla en utställning själv, så då tyckte jag att det skulle vara perfekt att få med en fotograf som även hon fått avbilda Skellefteå ur nya perspektiv.

Utställningen sätts upp i Galler1:s lokaler vid den norra sidan av parkbron. Vernissage för utställningen är 12.00 den 31 augusti.

– Hit kan du komma som du är – oavsett om du promenerar broarna runt eller varit en sväng på stan. Det är självklart inget köptvång, utan bara trevligt ju fler som tittar förbi, säger Åke som även tar emot besök i ateljen hemma i Östra Falmark.

– Men då bör du kontakta mig innan eftersom jag bara har öppet när jag är hemma på kvällar och helger.

Megafonen Native


 

 

Motiv från stan

Av Åke Olofsson & Bia Rask

31/8-11/9 på Galleri1,
Stationsgatan 1, Skellefteå

Öppettider:
Tisdag-torsdag 16.00-20.00
Lördag-söndag 12.00-16.00

Vernissage lördag
31 augusti 12.00.

Åke Olofsson
akeolofsson59@gmail.com
070-307 84 10


SPONSRAT INLÄGG: Hela denna sida är en annons från Åke Olofsson.

Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons