Annons

Stor utställning om #metoo till Skellefteå: ”Viktigt att fortsätta lyfta detta viktiga budskap”

SAMHÄLLE Tekniska museet i Stockholm har gjort en utställning om #metoo. Som första ort utanför Stockholm visas denna i Skellefteå från slutet av maj till slutet av augusti.

Annons

Utställningen En kod som förändrar världen, #metoo visar förloppet från när begreppet metoo myntades 2006 till idag och sätter rörelsen i ett sammanhang.

Visualiseringen bygger bland annat på forskaren Christopher Kullenbergs insamlade data från Twitter, däribland Bibbi Goods tweet från Arvidsjaur. Bibbi var först ut med att använda #metoo i Sverige via sin mobiltelefon, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Annons

I Skellefteå har utställningen premiär den 30:e maj under spelfestivalen Nordsken.

– Flera av uppropen kom från kvinnliga grupper med stark koppling till den kultur vi visar upp på Nordsken, bland annat #tystnadtagning och #vispelarintemed. Det är viktigt att fortsätta lyfta detta viktiga budskap så att vi får till en förändring i samhället. Vi är tacksamma över att vi får visa upp denna starka utställning och hoppas att den gör ett bestående intryck på våra besökare säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken.

I Skellefteå kommer utställningen att turnera runt. Efter Nordsken flyttas utställningen till Stadsbiblioteket för att vara i närheten av Stadsfesten när den sker och från juli månad finns den att beskåda på Skellefteå museum på Nordanå i samband med Trästockfestivalen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons