Annons

Skråmträsk Kvarn först i Norrland som KRAV-certifierad på högsta nivå

MAT Som en av endast 27 restauranger, kaféer och storkök i Sverige är Skråmträsk Kvarn nu certifierade på den tredje och högsta nivån inom KRAV:s restaurangcertifiering.

Annons

Skråmträsk Kvarn har varit KRAV-certifierat sedan 2014. Första året på nivå 1 och därefter på nivå 2 – innan de nu slutligen nått upp till den högsta nivån.

– Ända sedan starten för 10 år sedan har vi strävat efter att öka vår ekologiska andel. Under 2018 var mer än 90% av våra inköp godkända enligt KRAV:s regler och därmed nådde vi vårt mål att kliva upp till den högsta certifieringsnivån, säger Asta Hellgren som driver Skråmträsk Kvarn i ett pressmeddelande.

Endast 27 restauranger, kaféer och storkök i Sverige är i nuläget certifierade på den högsta nivån. I Norrland är Skråmträsk Kvarn den första.

– Vi tycker att det är viktigt att bidra till att även kafégäster ska ha möjlighet att välja ekologiskt. KRAV-certifieringen är en bra vägvisare som gör att gästerna kan känna sig trygga med utbudet och för oss som KRAV-certifierat kafé blir det en sporre att verkligen göra vårt yttersta för att hitta ekologiska och KRAV-märkta varor.

Den tredje nivån innebär att minst 90% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter där minst 50% av livsmedlen i kvoten ska vara KRAV-märkta.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons