Annons
Visit Skellefteå och Skellefteå Handel ligger bakom initsiativet med Handelsfestens utmärkelser. På bilden ser vi Sara Eklund, Visit Skellefteå, Urban Pettersson, Skellefteå handel, Marie Andersson, Skellefeå handel och Jenny Hultdin-Forslund, Visit Skellefteå.

Nominera här: Vem inom Skellefteås handel vill du uppmärksamma?

HANDEL Nu kan du vara med och nominera den person eller det företag som du tycker förtjänar extra uppmärksamhet i Skellefteås handel.

Annons

Förra året var det premiär för utmärkelsen “Bästa bemötandet” i Skellefteå. Priset instiftades för att lyfta den viktiga frågan om värdskap och vikten av gott bemötande.

–  Bra service är enormt viktigt – dels för företaget men även för hela Skellefteå som stad. Att vi har ett bra värdskap är viktigt för att ge ett gott intryck, sa Jenny Hultdin-Forslund på Visit Skellefteå då.

I år utvecklas konceptet genom att innefatta följande tre kategorier: Årets bemötande, Årets butik och Årets bubblare.

– Vi lyfte särskilt bemötandet förra året som en del i arbetet vi gjorde inför SM-veckan som arrangerades tidigare i år, men bemötande är självklart viktigt oavsett om det arrangeras stora event i stan eller om det är en vanlig vardag. Till detta har vi lagt till Årets butik och Årets bubblare, säger Jenny.

– Årets butik ska gå till en butik som du tycker förtjänar en extra stjärna i kanten för någonting de gjort bra, och Årets bubblare är en person eller ett företag som är ny i branschen, men redan gjort avtryck, förklarar Sara Eklund, Visit Skellefteå

I handeln ingår allt från butiker och dagligvaruhandel till caféer, restauranger och salonger.

– Alla som jobbar inom handeln i Skellefteå kan nomineras.

Nomineringen är öppen för alla och kommer att genomföras på Megafonens hemsida (se länk längre ner i artikeln). Därefter kommer de tre butiker/personer med flest nomineringar att gå vidare till rond två där allmänheten får rösta.

– Hela grejen finns till för att vi ska tänka till lite extra på vilka som ger riktigt bra service, och sedan få hylla dem. Att sprida positivitet är alltid bra och ger ringar på vattnet, säger Urban Pettersson, Skellefteå handel.

Vinnarna kommer att presenteras på Handelsfesten som arrangeras den 17 november på Stadshotellet.

– Handelsfesten är en branschfest dit alla inom handeln är välkomna. En after work-inspirerad kväll där tanken är att man ska kunna gå med hela sin personal och ha trevligt tillsammans med andra, säger Sara.

Förra året, då Handelsfesten arrangerades för första gången, kom 120 personer.

– Det blev superlyckat och i år hoppas vi på ännu fler gäster, säger Urban.

Som konferencier kommer radioprofilen Farao Groth att finnas med.

Tävling! Skicka in din nominering innan den 7/10 så är du med och tävlar om ett Skellefteå-presentkort, värde 1000 kr.

Klicka här för
att nominera dina
favoriter »


Handelsfesten och utmärkelserna arrangeras av Visit Skellefteå och Skellefteå Handel. Den 24/10 presenteras finalisterna i Megafonentidningen, och fram till den 11/11 kan du sedan rösta på dina favoriter bland de som gått vidare i de tre kategorierna. De slutgiltiga vinnarna presenteras på Handelsfesten den 17 november. Samarbetspartners till Handlarfesten är Megafonen, Citykompaniet, Vintergatan samt Stadshotellet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons