Annons

Nu har arbetet med den nya aktivitetsparken på Anderstorp startat

HÄLSA Här ska invånare i alla åldrar kunna umgås, idrotta och motionera.

Annons

I veckan startade arbetet med att bygga en aktivitetspark vid Anderstorps idrottsplats. Där ska invånare i alla åldrar kunna umgås, idrotta och motionera på egen hand eller tillsammans med andra i en inspirerande miljö. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att pågå cirka en månad innan det avbryts för vintern. När det blir barmark igen kommer arbetet att återupptas. Området runt Anderstorp idrottsplats kommer att spärras av från vecka 42 och fram till hösten 2019.

Kommunen har haft invånardialog med skolor, IFK Anderstorp, fritidsgården Solsidan och pensionärer i området om deras önskemål av vad som kan finnas i en aktivitetspark. Även kommunens tillgänglighetsgrupp har fått säga sitt om den fysiska tillgängligheten.

Resultatet kommer bland annat att bli en scen, bouleplan, sittplatser, en konstgräsplan, basketplan och utegymsutrustning. Byggnationerna finansieras delvis av Boverket och är ett samarbete mellan flera av kommunens förvaltningar.

Parken planeras bli klar hösten 2019.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons